4.4.14

To «Βατοπαίδι» του Μπαλτάκου...

 Xάρισε φιλέτο 40 στρεμμάτων στη Μητρόπολη Αιγιαλείας ...
Άρωμα από έργα και ημέρες και τη μεθοδολογία του έως χθες γ.γ. της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκου έχει πάρει και η Αχαΐα καθώς με δικές του ενέργειες στην περιοχή καταγράφηκε ατύπως σκηνικό από βατοπέδι. Ο πρώην πλόεν συντονιστής της συγκυβέρνησης ήταν...
ο «κουμανταδόρος» της τροπολογίας με την οποία στις 20 Νοεμβρίου 2013 στη Βουλή αποφασίστηκε η παράταση για τριάντα ακόμα χρόνια η παραχώρηση χρήσης έκτασης Μαθητικών Κατασκηνώσεων «Βερίνου» Αχαΐας με τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας σε γυναικείο μοναστήρι .
Ο διαδικασίες τότε είχαν χαρακτηριστεί από παράτυπες έως τουλάχιστον περίεργες αφού δεν υπήρξε καν διαγωνισμός με αποτέλεσμα το δωράκι να έρθει με τροπολογία. Να σημειωθεί πως ο Δήμος ήθελε να κάνει προσφορά και δεν ήταν καν ενημερωμένος με το Δημοτικό Συμβούλιο να συγκαλείται μια μόλις ημέρα νωρίτερα εκτάκτως.
Σύμφωνα με την διάταξη η οποία επιβλήθηκε μετά από πιέσεις Μπαλτάκου, η έκταση παραχωρείται στο μοναστήρι ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος!!!
Το άλλοθι για την απίστευτη διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν πως στο χώρο αυτό υπήρχαν κατασκηνώσεις του υπουργείου παιδείας πριν από 40 χρόνια αλλά οι εγκαταστάσεις εγκαταλείφθηκαν και ερήμωσαν. Είχαν ήδη παραχωρηθεί στη Μονή για να τα αξιοποιήσει και να ξαναφτιάξει τις εγκαταστάσεις, ωστόσο δεν πρόλαβε. Κι επειδή για να γίνουν εργασίες χρειάζεται χρόνος γι 'αυτό και παρατείνεται η παραχώρηση. Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι στους διαδρόμους της Βουλής βουλευτές της Αντιπολίτευσης έδειχναν ως "εγκέφαλο" της συγκεκριμένης ρύθμισης τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο επισημαίνοντας με νόημα την επίσκεψη και φιλοξενία του κ. Μπαλτάκου στην Ιερά Μονή Καλαβρύτων. Οι ίδιοι βουλευτές μάλιστα, αποκάλυπταν ότι την ώρα συζήτησης της τροπολογίας ο κ. Μπαλτάκος μπήκε στην Ολομέλεια -κάτι που σπάνια κάνει- ιδιαιτέρως αγχωμένος ενώ όλη την ώρα ψιθύριζε στο αυτί του αρμοδίου Υφυπουργού. Μάλιστα από το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν ήταν λίγοι εκείνη την περίοδο που μιλούσαν για τον κ. Μπαλτάκο μιλώντας για το δικό του «Βατοπαίδι».

patrastimes.gr

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: