30.4.14

Αναβλήθηκε η εξέταση της άρσης ασυλίας του Αλεξόπουλου...




Αποχή Μιχελογιαννάκη από την ψηφοφορία.
LIVE BINTEO...
Με συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής και ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α., Αντωνίου Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και ...
Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση συνεχίζονται σήμερα οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την άσκηση ποινικής δίωξης και την απαγγελία κατηγορίας κατά βουλευτών για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματικής οργάνωσης.

Η ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, προερχόμενου από την Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Αποχή Μιχελογιαννάκη από την ψηφοφορία

Την απόφασή του να απέχει από τη σημερινή ψηφοφορία για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έκανε γνωστή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος με γραπτή του δήλωση επισημαίνει ότι «το κάθε κόμμα κρίνεται από τη λαϊκή ετυμηγορία και τη λαϊκή ψήφο, διαφορετικά, και άλλα κόμματα, όπως πχ το ΠΑΣΟΚ, με αποδεδειγμένες ενέργειες στελεχών του όπως Τσουκάτος, Μαντέλης, Τσοχατζόπουλος και άλλοι, θα έπρεπε να είναι παράνομα. Η παρανομία όμως δεν αφορά τα χιλιάδες μέλη του, εκ των οποίων πολλά από αυτά δεν εμπλέκονται στη διαπλοκή».

Ο βουλευτής αναφέρει, επίσης, ότι από τη μελέτη του φακέλου της ΧΑ διαπίστωσε ότι «πράγματι υπάρχουν ευθύνες για συμμετοχή σε παραστρατιωτική οργάνωση. Πράγματι, υπάρχουν ευθύνες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πράγματι, υπήρξε οπλοκατοχή. Πράγματι, υπήρξε προσηλυτισμός σε ανηλίκους. Πράγματι, υπήρξε ανοχή της κυβέρνησης. Πράγματι, υπήρξε κρυφή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, πχ Μπαλτάκος, και κουκούλωμα».

«Πέραν αυτών των 6 όμως διαπίστωσα και ότι, σε 3 βουλευτές δεν είναι επαρκή τα στοιχεία κατηγορίας τους για άρση ασυλίας. Αυτά τα είχα ήδη, προ ενός μηνός, δημόσια κοινοποιήσει. Έτσι συνεπής στις θέσεις μου, απέχω σήμερα από την ονομαστική ψηφοφορία» προσθέτει ο κ. Μιχελογιαννάκης.

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: