24.4.14

ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.: Το ντοκιμαντέρ blockbuster...



Βίντεο...

10.000 θεατές σε μία και μοναδική προβολή, σε πάνω από 100 ταυτόχρονες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Πέμπτη 10 Απριλίου. 136.000 views σε...
Daily Motion, Youtube και Vimeo, μέσα σε μόλις 10 μέρες. Ανυπολόγιστα downloads μέσω torrents και απευθείας από το site της παραγωγής, πάνω από 20.000 dvd (μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών), χιλιάδες προβολές μέσω του ertopen και της ΕΤ3 (που συνεχίζει να εκπέμπει αναλογικά). Προβολές σε διεθνή τηλεοπτικά κανάλια και δίκτυα ενημέρωσης. Εκατοντάδες προτάσεις για επιπλέον προβολές στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και σε χώρες από την Σουηδία μέχρι το Μαρόκο.

Δεν μιλάμε για το "Avatar" ή τους "Avengers" αλλά για το νέο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου και της Infowar Productions που εξερευνά τη διαχρονική σχέση μεταξύ της οικονομικής ολιγαρχίας παγκοσμίως και της ανόδου και επικράτησης σε αρκετές περιπτώσεις του φασισμού. Με νούμερα που θα ζήλευαν και οι πιο διαφημισμένες εμπορικές χολιγουντιανές παραγωγές, ο "ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε." αποτελεί ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα βρει ανταγωνιστή, με νούμερα που σχηματίζουν μια εικόνα κινήματος, παρά ενός απλού ντοκιμαντέρ.

Οι προηγούμενες -αυτοχρηματοδοτούμενες από το κοινό- δουλειές της Infowar, έχοντας ξεπεράσει συνολικά τα 5 εκατομμύρια views στο internet και με χιλιάδες προβολές σε κάθε μέσο και χώρο που μπορεί να φανταστεί κανείς, προϊδέαζαν για μια θερμή αποδοχή και του "ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.", ο οποίος ωστόσο ξεπέρασε πολύ γρήγορα τις προσδοκίες ακόμα και των δημιουργών του. Βρεθήκαμε σε κάποιες απ' τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 10 Απριλίου και ζητήσαμε από διοργανωτές, φίλους και γνωστούς να μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους από όσες δεν καταφέραμε να πάμε. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
FASCISM INC - ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ από infowar

Όλο το άρθρο του Γιάννη Δηράκη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: