15.4.14

"Ο Πειραιάς πρέπει να γίνει διεθνές ναυτιλιακό κέντρο"...

Την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του «Πειραιάς Νικητής», στο κατάμεστο από κόσμο και στελέχη του Ολυμπιακού, πολιτιστικό κέντρο «Κώστας Κωσταράκος», στα Καμίνια στον Πειραιά, παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Όπως επισήμανε στην ομιλία του, ο κ. Μώραλης θέτει...
ως πρώτους στόχους την αντιμετώπιση της ανεργίας, με ταυτόχρονη προσέλκυση επενδύσεων και εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων στο λιμάνι. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Πειραιάς πρέπει να γίνει διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, προκειμένου να προσελκυθούν επενδύσεις και επιχειρήσεις να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να υπάρξουν προγράμματα εκπαίδευσης και προώθησης ανέργων σε ναυτικά επαγγέλματα.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι θα πρέπει να μπει φρένο στον κατήφορο που έχει πάρει η πόλη και οδηγεί όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες στην φτωχοποίηση και ότι αυτός και η ομάδα των ανθρώπων που τον στηρίζουν, θέλουν έναν Πειραιά εξωστρεφή με δυναμική οικονομία, με κύρος και με αυτοπεποίθηση και όχι έναν Πειραιά που θα πανηγυρίζει για αυτονόητες παρεμβάσεις.

Το μείζον πρόβλημα για κάθε σχεδόν οικογένεια στον Πειραιά, είναι η ανεργία που έχει εκτιναχθεί στα ύψη συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας, ότι οι δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του Πειραιά πρέπει να θέσουν στο περιθώριο την μικροπολιτική, τον κομματικό ανταγωνισμό και τον παλαιοκομματισμό.

Τόνισε, ότι βασική στρατηγική του προγράμματός του συνδυασμού του είναι ο Πειραιάς να κοιτάξει προς τη θάλασσα που αποτελεί την κινητήρια δύναμη κάθε οικονομικής δραστηριότητας της πόλης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, που θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς όπως είπε, ότι ερχόμενος στα Καμίνια, συνάντησε πολλούς ανθρώπους που έχει αγωνιστεί μαζί τους εδώ και πολλά χρόνια για τον Πειραιά, από την εποχή του πατέρα του.



«Εμείς έχουμε πετύχει στην επιχείρησή μας και στον Ολυμπιακό και με τις οικογένειές μας θέλουμε να αφήσουμε πίσω κάτι σημαντικό για τον Πειραιά μας, για τη μεγάλη μας αγάπη και πιστεύω, ότι αξίζει τον κόπο να εκτεθούμε να βγούμε μπροστά και να κάνουμε την υπέρβαση και την ανατροπή που χρειάζεται για όλους του Πειραιώτες», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης είπε επίσης, ότι από εδώ και πέρα χρειάζεται πολύ δουλειά και τόνισε, ότι «μπορεί να μην κάνουμε 50 η 100 έργα αλλά να είστε σίγουροι τα 5 και τα 10 έργα που χρειάζονται χωρίς υπερβολές και χωρίς ψεύτικες ελπίδες, αυτά θα γίνουν και είναι ένα στοίχημα που θα κερδίσουμε, προκειμένου ο Πειραιάς να βγει νικητής».

«Είμαστε όλοι εδώ για να δούμε τα προβλήματα με μία φρέσκια ματιά που να συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της εμπορικής δραστηριότητας του λιμανιού με την ιστορία και τον πολιτισμό του, αναδεικνύοντας άλλη μια πλευρά αυτής της πόλης, μεταμορφώνοντας το δήμο Πειραιά σε έναν δήμο δημιουργικότητας», δήλωσε από την πλευρά του ο Πέτρος Κόκκαλης ο οποίος θα συμμετέχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη.

Είναι μια προσπάθεια που ξεκινάει και θα έχει να δώσει πολλά στον Πειραιά, τόνισε σε δηλώσεις του μετά το πέρα της εκδήλωσης, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκκαλης.


Πρόσθεσε, ότι τον Γιάννη Μώραλη τον ξέρει από μικρό παιδί και ότι τους ανθρώπους που θα έχει κοντά του όπως είναι ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού, θα μπορέσει να προσφέρει σε αυτή την πόλη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος, ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούργης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού, Γιώργος Δαρίβας. Επίσης παραβρέθηκαν οι πρώην παίκτες του Ολυμπιακού Γρηγόρης Γεωργάτος, Γιώργος Αμανατίδης και Αντώνης Νικοπολίδης...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: