24.4.14

Κλασικός Πάγκαλος...

Ζητά να πληροφορηθεί ποιος είναι ο συντάκτης της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε ότι "είναι ο τελευταίος που δικαιούται να ...
κάνει κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις 'σχέσεις του' με την Τουρκία" για να τον μηνύσει


«Πάγκαλος μηνίων και μαινόμενος» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ακόμα ενός επεισοδίου στα τόσα που ο Θ. Πάγκαλος έχει προσφέρει προς τέρψιν των απανταχού… φίλων του και εχθρών του.



Από χθες αναζητά να βρει ποιος είναι ο συντάκτης της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφερόταν «ο τελευταίος που δικαιούται, ηθικά και πολιτικά να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τις «σχέσεις» του με την Τουρκία είναι ο κ. Πάγκαλος, όλοι γνωρίζουν σε αυτό τον τόπο ποιος παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία».





Ραδιοφωνικά



Από το σημείο αυτό και μετά «ποιος έπιανε τον Θεόδωρο» από τη φιλική προς αυτόν συχνότητα του «ΒΗΜΑ fm». «Θα ήθελα να παρακαλέσω αυτούς που την έγραψαν αυτή την ανακοίνωση, εάν έχουν στοιχειώδες φιλότιμο, να πουν ότι την έγραψαν αυτή την ανακοίνωση. Διότι δεν μπορώ να κάνω αγωγή στον ΣΥΡΙΖΑ…»



Ευθέως ο πρώην υπουργός αναζητά… αυτουργούς, για να λύσει στις δικαστικές αίθουσες μια πολιτική διαφορά, παραβλέποντας ότι όσοι έχουν κατά καιρούς υποστεί την τουλάχιστον ισοπεδωτική κριτική του δεν τον μεταχειρίστηκαν με αντίστοιχη, έστω και λεκτική, απειλή.



Ο τιμητής που κατηγόρησε μόλις χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τεμενά στον Ερντογάν και κηρύσσει πίστη στα θέσφατα του προξενείου», μάλλον έχει απωθήσει βαθιά στο υποσυνείδητό του τι δήλωνε για τη σημαία στην κρίση των Ιμίων…



Από την εποχή του μακρινού 1993, όταν δήλωνε ότι «είναι δείγμα πνευματικής καθυστέρησης να μιλάμε ακόμα για τους κομμουνιστές και τις απόψεις τους λες και υπάρχουν, ας σταματήσουμε την ενασχόληση με την Παπαρήγα, τον Φλωράκη και άλλα νούμερα του παρελθόντος», έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Ομως ο Θ. Πάγκαλος σε πείσμα των καιρών που τον έχουν αφήσει δραματικά πίσω δεν, ή κάνει πως δεν, καταλαβαίνει.



«Ολη η σαβούρα του ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστική, ακαδημαϊκή και λοιπά είναι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει ρουφιάνος, δεν υπάρχει φαύλος, δεν υπάρχει ρουσφετολόγος να μην έχει περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι εκεί είναι» είχε αναφέρει.



Στο twitter



Ή ένα άλλο, μάλλον σεξιστικό, σχόλιό του στο twitter: «Καλύτερα ξανά στο Παρίσι παρέα με την Αφροδίτη αλ Σάλεχ παρά σε στρατόπεδο επαναστατικής διαπαιδαγώγησης με διοικητή τη Ζωή Κωνσταντοπούλου».



Ομως ο κριτής των πάντων δεν σταματά πουθενά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί τρομοκρατία σε όλο το βάθος της κοινωνίας, είναι τρομοκρατική οργάνωση και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά» είχε υποστηρίξει και για να μην αφήσει «παρερμηνείες» συνέχιζε: «Στην Ελλάδα οι νεοκομμουνιστές και οι φασίστες, οι ναζιστές -ο Στάλιν και ο Χίτλερ δηλαδή- έχουν πείσει τον ελληνικό λαό σε ποσοστό 40% να τους ψηφίσει, είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου».



Ζηλώσας τη δόξα του μέγιστου λαογράφου Ν. Πολίτη έχει προβεί σε μάλλον σκωπτική ετυμολογική προσέγγιση του επιθέτου του Αλ. Τσίπρα. Το όνομά του είναι βλάχικο, σημαίνει Τσιπουράς, αυτός που φτιάχνει τσίπουρο, φάγανε το ου και το έκαναν Τσίπρας». Ενδεχομένως κάποιος δικομανής να μην το άφηνε να πέσει κάτω αν αναλογιζόταν ότι το επίθετο Πάγκαλος προέρχεται από το ενετικό pani gallo (ψωμί/κόκορας) ή από το μισθοφορικό σώμα των Πάγκαλων (πανέμορφων).



Και για όσους έχουν ακόμη και την παραμικρή αμφιβολία για το μένος του πρώην υπουργού κατά του ΣΥΡΙΖΑ, την ευθεία απάντηση την έδωσε ο ίδιος: «Θα ψηφίσω Ν.Δ. ή Ποτάμι, θα ταλαντεύομαι μέχρι τη στιγμή του παραβάν. Θα κριθεί από το σύνολο των επιχειρημάτων και κυρίως από τα θέματα που έχω θέσει και δεν παίρνω απαντήσεις»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: