14.4.14

Ανήλικα ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια...

skoupidiapaidia
Εικόνες σοκ...
Τροφή μέσα σε κάδο σκουπιδιών που βρίσκεται επί της οδού Βουλγαροκτόνου στην Ξάνθη αναζητούσαν χθες το μεσημέρι, μια μητέρα με τα δύο ανήλικα τέκνα της.

Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές για την πόλη της Ξάνθης μιας και ...
πλέον σε καθημερινή βάση συναντά κανείς ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή άτομα που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση και έχουν οδηγεί στα όρια της εξαθλίωσης να αναζητούν τόσο τροφή όσο και κάθε άλλη αξιοποιήσιμη ύλη μέσα στους κάδους των σκουπιδιών.
Σύμφωνα με το thrakitoday.com, η εν λόγω μητέρα εντοπίστηκε να αναζητά τροφή μέσα στο κάδο, στη συνέχεια ο ανήλικος γιος της έκανε «βουτά» μέσα σε αυτόν ψάχνοντας και αυτός κάτι φαγώσιμο, ενώ το κοριτσάκι τους παρακολουθεί.
Πριν από μερικούς μήνες μια μεγάλη ποσότητα παπουτσιών δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης ήταν αρκετή για να δημιουργήσει ουρές πολιτών που αναζητούσαν υποδήματα, ενώ δεν είναι λίγοι οι πολίτες που όταν επιλέγουν να πετάξουν ρούχα ή χρηστικά αντικείμενα στα σκουπίδια δεν τα πετούν μέσα στους κάδους αλλά τα αφήνουν στο πλάι μέσα σε σακούλες, σκεπτόμενοι ότι ίσως κάποιοι που τα έχουν ανάγκη τα δουν και τα πάρουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: