22.4.14

Αφίσα - πρόκληση και μαύρη νοσταλγία από ΧΑ ...

«Μετά της νύχτας το πιο βαθύ σκοτάδι πάντα μια χρυσή αυγή ανατέλει», αναγράφεται στην αφίσα-πρόκληση του Ηλία Κασιδιάρη. Προφανής στόχος του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής για τον δήμο της Αθήνας η Δικαιο
Λίγες ημέρες μετά την προεκλογική αφίσα-πρόκληση με την οποία ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Ηλίας Κασιδιάρης επιχειρεί να εμφανίσει εαυτόν ως πολιτικώς διωκόμενο, στη χθεσινή μαύρη επέτειο κατάλυσης της Δημοκρατίας οι χρυσαυγίτες επέλεξαν να αναφερθούν αποκλειστικά στη...
«χούντα του μνημονίου» που «έχει ξεπεράσει σε αυταρχισμό τα στρατιωτικά καθεστώτα της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας».
Μάλιστα η Χρυσή Αυγή χρειάστηκε δύο διατυπώσεις για να τοποθετηθεί επί του θέματος. Στην πρώτη ανακοίνωση του ναζιστικού μορφώματος αναφερόταν ότι η «χούντα του μνημονίου» ωχριά μπροστά στα στρατιωτικά καθεστώτα κ.λπ.
Στην πραγματικότητα, όμως, τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος ήθελαν να πουν ακριβώς το αντίθετο. Γι' αυτό και έσπευσαν να ανασκευάσουν λίγη ώρα αργότερα την ανακοίνωση, ανασυντάσσοντας την ανάρτηση υπέρ της δικτατορίας των συνταγματαρχών που οδήγησε την Ελλάδα σε επτά χρόνια φασισμού και την Κύπρο στο προδοτικό πραξικόπημα και στην τουρκική εισβολή...
Αφίσα - πρόκληση και μαύρη νοσταλγία από ΧΑ
Νομιμοποιώντας τα επτά χρόνια καταχνιάς που είχαν σκεπάσει την Ελλάδα από το 1967 μέχρι το 1974 αλλά και τη χούντα του δικτάτορα Ιωαννίδη, που οδήγησε στη σημερινή τουρκική κατοχή στην Κύπρο, οι χρυσαυγίτες για ακόμη μία φορά δεν κρύβουν την αντίθεσή τους στους δημοκρατικούς θεσμούς...
Παράλληλα, πλήθος σχολίων υπέρ του Γ. Παπαδόπουλου, του Στ. Παττακού και του Δ. Ιωαννίδη «στόλισαν» τις εθνικιστικές ιστοσελίδες που υποστηρίζουν το ναζιστικό κόμμα. Είναι γνωστή η «γραμμή» της Χρυσής Αυγής υπέρ της χούντας της 21ης Απριλίου. Σε παλαιότερες άλλωστε επετείους, πρωτοκλασάτα στελέχη της, όπως ο προφυλακισμένος υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, είχαν βρει την ευκαιρία να επιδείξουν τη σημαία των δικτατόρων, το γνωστό κιτς πουλί με τον φοίνικα.
Το σκηνικό της μαύρης νοσταλγίας έρχεται να συμπληρώσει η προεκλογική αφίσα-πρόκληση του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. Κυκλοφόρησε πιθανότατα στις 16 Απριλίου, η ύπαρξή της όμως γνωστοποιήθηκε ευρύτερα μόλις χθες. Η γνωστού αισθητικού ύφους αφίσα συνιστά πρόκληση και προς τους θεσμούς και τα όργανα της Δικαιοσύνης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΧΑ επιχειρεί να εμφανιστεί ως θύμα πολιτικής δίωξης και περιλαμβάνει ως κεντρικό σύνθημα την αγαπημένη ρήση των χρυσαυγιτών, σύμφωνα με την οποία «μετά της νύχτας το πιο βαθύ σκοτάδι, πάντα μια χρυσή αυγή ανατέλει».
Πάντως ενώ η δημοτική καμπάνια Κασιδιάρη μιλάει γενικώς για νέα πρόσωπα, στο ψηφοδέλτιό του βρίσκει κανείς την προφυλακισμένη αγανακτισμένη κυρία του Αγίου Παντελεήμονα Θέμιδα Σκορδέλη και την κόρη του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου, Ουρανία.

πηγη ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: