7.4.14

Ταξιδάκια προβολής με δημόσια έξοδα...


Στην εποχή της σκληρής λιτότητας μερικοί υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά επιμένουν να αγνοούν την πραγματικότητα και να υπηρετούν μόνο την προσωπική τους ατζέντα και προβολή.
 Για να μην κατηγορηθούν για...
τα έξοδα που επωμίζεται το δημόσιο ταμείο, το εύρημά τους για ένα ταξιδάκι στις ΗΠΑ είναι οι πάσης φύσεως «εκδηλώσεις».

Η αρχή έγινε με τον υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τον οποίο έχουμε χάσει το μέτρημα τα τελευταία χρόνια για το πόσες φορές έχει κάνει το δρομολόγιο Αθήνα-Βοστόνη (ένεκα που σπουδάζει και ο υιός του κάπου εκεί...) όταν ψάχνει αφορμή για να συμμετάσχει σε «εκδηλώσεις». Ακολούθησε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μέχρι και «τελετή παράδοσης αρχαιοελληνικού ειδωλίου» στο προξενείο σκαρφίστηκε για να δικαιολογήσει την παρουσία του στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν -κατά τύχη- βρισκόταν εκεί και ο πρωθυπουργός για επίσημη επίσκεψη.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Παναγιωτόπουλος -κατά τύχη πάλι- βόλεψε το πρόγραμμά του (εγκαίνια βυζαντινής έκθεσης στις 8 Απριλίου στο Λος Αντζελες) ώστε να βγάλει στις 4 Απριλίου και μια φωτογραφία στον Λευκό Οίκο με τον Μπαράκ Ομπάμα ελέω του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Στα βήματα των προαναφερθέντων και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη -που φρόντισε να αναρτήσει και εκείνη τη φωτογραφία της με τον Ομπάμα στο Λευκό Οίκο- η οποία «πυκνώνει» την παρουσία της στη Νέα Υόρκη χωρίς κανείς να γνωρίζει -ούτε καν η γραμματέας της- ποιο είναι το πρόγραμμά της και τι είδους επαφές πραγματοποιεί...

Θ.Τ. 

"Πολιτικά Παρασκήνια" (enet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: