2.4.14

Απομάκρυνση Μπαλτάκου ζητεί το ΠΑΣΟΚ...


Την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, μετά τους ισχυρισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη περί παραδοχής παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη σχετικά με τις ...
διώξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζήτησε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.
«Ο κ. Μπαλτάκος να παυθεί τώρα από Γ. Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου» έγραψε ο κ. Καρύδης στα social media.

Ο κ. Κασιδιάρης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, προέβη στον ισχυρισμό ότι σε συνομιλία που είχε με τον κ. Μπαλτάκο, ο τελευταίος παραδέχθηκε σωρεία παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και απομαγνητοφωνημένο διάλογο, που όπως είπε, τον έχει στείλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία και να διαλευκανθεί η καταγγελία, όμως ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης είπε ότι η Βουλή δεν είναι δικαστήριο και για το ζήτημα θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του, λίγο αργότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διέψευσε τις καταγγελίες για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, τουλάχιστον σε ότι τον αφορούν. «Κατά το μέρος που αναφέρεται στο πρόσωπό μου είναι αναληθής», υπογράμμισε αναφερόμενος στην καταγγελία που αφορά όσα λέγονται για τον κ. Μπαλτάκο.

«Δεν έχω κάνει την παραμικρή παρέμβαση στην οποιαδήποτε υπόθεση. Αν ήθελα να κάνω θα έκανα στους ίδιους ανακριτές που γνωρίζω πολύ καλά», ξεκαθάρισε σημειώνοντας ότι «πήρα μόνο την Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να μάθω που βρίσκεται η υπόθεση». «Άλλο η παρέμβαση, άλλο η ενημέρωση», τόνισε.

Για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είπε ότι «ήταν η πρώτη στην επετηρίδα» και πρόσθεσε «από σύμπτωση έτυχε να είναι από την Μυτιλήνη. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να την παραλείψουμε επειδή ήταν από την πατρίδα μου;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: