3.4.14

Παναγίτσες και Άγιοι στους τοίχους…

μπας και καλυφθούν οι μηχανορραφίες…

Στο βίντεο του Μπαλτάκου πρόσεξα κάτι απ' την πρώτη στιγμή, που νομίζω ότι εύγλωττα περιγράφει την υποκρισία όλων αυτών που κάνουν το σταυρό τους και φιλούν τα χέρια δεσποτών απ' τη μία, και...
απ' την άλλη υποστηρίζουν ναζιστικές μεθόδους και χτυπάνε μετανάστες.

Παναγίτσες και άγιοι στους τοίχους, μπας και καλυφθούν οι μηχανορραφίες, οι προδοσίες και οι παράνομες (αμαρτωλές όσο δεν πάει) πράξεις.

Φυσικά, αυτό είναι το λιγότερο και το πιο αναμενόμενο. Τα σημαντικότερα, νομίζω, ερωτήματα τα έθεσα στο προηγούμενο ποστ (What the fuck just happened κύριε Σαμαρά;).

Έκτοτε, και μετά τη βόμβα του βίντεο του Μπαλτάκου, ο οποίος μοιάζει τελικά πιο χρυσαυγίτης κι απ' τους χρυσαυγίτες υπήρξαν τρεις κύριες κατηγορίες εναντίον του Σαμαρά:

Η Χ.Α. κατηγορεί τον Σαμαρά ότι "έστησε συνωμοσία εναντίον τους για να τους εξαφανίσει". Άρα εδώ ο Σαμαράς είναι αντί-χρυσαυγίτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ (ο Κώστας Αρβανίτης εργαζόμενος του Σύριζα δεν είναι;) κατηγορεί τον Σαμαρά για το τελείως αντίθετο, ότι "συνεργαζόταν με τους Χρυσαυγίτες". Και κάποιοι άλλοι (μεταξύ των οποίων και αυτή η στήλη) κατηγορούν το Σαμαρά επειδή είχε εν γνώσει του έναν ακροδεξιό για συνεργάτη κι ενδεχομένως επειδή στη λύσσα του για να εξαφανίσει τη Χ.Α. -για δικό του συμφέρον, ένα κατά τα άλλα θεάρεστο έργο- πιθανόν να έκανε παρατυπίες.

Περιμένοντας τον Σαμαρά να μας δώσει εξηγήσεις, παρακολουθούμε με ποπ κορν τους ενδοακροδεξιούς καβγάδες, με τον χουλιγκάνο γιο του Μπαλτάκου να πηγαίνει να δείρει τους Χρυσαυγίτες, και τους τελευταίους να κάνουν δηλώσεις έξαλλοι:

"Ο γιος Μπαλτάκου" λένε, "πρέπει να συλληφθεί αμέσως για επίθεση. Πρέπει να περάσει κατευθείαν αυτόφορο."

Έχουν δίκιο, αλλά μου προκαλούν μειδίαμα. Πού ήταν αυτοί που τώρα νοιάστηκαν για τη νομιμότητα όταν ο Κασιδιάρης κρυβόταν για μέρες, ενώ η αστυνομία τον αναζητούσε (;) για να τον πάει στο αυτόφορο;

Η έκφραση "Φωνάζει ο Κλέφτης..." ταιριάζει σ' όλη την παράνοια που ζούμε. Πολιτικοί που μιλούν για ειλικρίνεια και δεν μας λένε ούτε τα μισά, αμαρτωλοί και αντιχριστιανοί με εικονίτσες Αγίων για κάλυψη, τραμπούκοι που το παίζουν θύματα και ζητούν απ' την αστυνομία να κάνει αυτά που της ζητούσαν να μην κάνει σ' αυτούς.

Προβλέπεται θερμή πολιτική άνοιξη...


Άρης Δημοκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: