5.4.14

Σφίγγει ο κλοιός...

Την Τετάρτη, την ώρα που στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο...
Ηλίας Κασιδιάρης, ο βουλευτής του κόμματος προανήγγειλε το βίντεο της συνομιλίας του με τον Τάκη Μπαλτάκο.

Η συνέχεια γνωστή, ωστόσο το εύλογο ερώτημα είναι γιατί ο Κασιδιάρης επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να δώσει στη δημοσιότητα τη συγκεκριμένη συνομιλία, την οποία φύλαγε στο συρτάρι του για έξι μήνες;

Κασιδιάρης, Αρβανίτης, Ζαρούλια, Κούζηλος και Κουκούτσης αναμένεται τις επόμενες ημέρες να οδηγηθούν στον ανακριτή, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα νέα στοιχεία που έρχονται διαρκώς στο φως για τη δράση της οργάνωσης.

Το ενδεχόμενο προφυλάκισης για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΧΑ είναι ανοικτό. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, ο Ηλίας Κασιδιάρης επέλεξε αυτή τη χρονική περίοδο, προκειμένου να «χρησιμοποιήσει» το υλικό ως μέσο υπεράσπισής του στη Βουλή.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι σε περίπτωση που επέλεγε να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση του βίντεο τον Σεπτέμβριο, τότε θα κινδύνευε με αυτόφωρη σύλληψη.

Το συγκεκριμένο βίντεο αλλά και οι απειλές που εκτοξεύει ο Ηλίας Κασιδιάρης για νέα αποκαλυπτική συνομιλία, στην οποία αυτή τη φορά συμμετέχει ο πρωθυπουργός, οδηγούν τα μέλη της οργάνωσης να... ανακτήσουν το επιθετικό τους ύφος.

Ενδεικτικό είναι το μήνυμα του επικεφαλής της ΧΑ, Νίκου Μιχαλολιάκου, μέσα από τη φυλακή, στο οποίο αναφέρει: «Προκαλούμε τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απ' έξω, και μιλούν για... στοιχεία, να πουν έστω και ένα στοιχείο, το οποίο να συνδέει άμεσα, όπως προβλέπει ο νόμος, έστω και έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την οποιαδήποτε εγκληματική πράξη».

Στα δύο η Χρυσή Αυγή

Από το μήνυμα Μιχαλολιάκου πάντως, στο οποίο γίνεται αναφορά στον Τάκη Μπαλτάκο και γίνεται λόγος για «αποκάλυψη της αλήθειας», βγαίνει και ένα ακόμη συμπέρασμα. Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής δεν αναφέρει ούτε μία φορά το όνομα του Ηλία Κασιδιάρη, «νούμερο 2» της οργάνωσης και ίσως του πιο προβεβλημένου ατόμου στο κόμμα...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: