30.4.14

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των δύο χρυσαυγιτών...

...που μαχαίρωσαν 17χρονο μαθητή στο Φάληρο...


Αντιφασιστική συγκέντρωση προγραμματίζεται έξω απο την αίθουσα 2 του 'Β Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην οδό Δέγλερη 4.

Συνεχίζεται για 4η μέρα στο Β' Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με τις...
καταθέσεις μαρτύρων, η δίκη δυο μελών της Χ.Α που κατηγορούνται με τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της άμεσης συνέργειας όταν μαχαίρωσαν τρεις φορές στο πρόσωπο 17χρονο μαθητή του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου, τον Ιανουάριο του 2013.

Η υπόθεση σχετίζεται με την εγκληματική δράση μελών της Χρυσής Αυγής και περιλαμβάνεται στην ευρύτερη δικογραφία που ερευνούν οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες για την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Το δικαστήριο διαπίστωσε κατά την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας της προηγούμενης Πέμπτης, πως ο ένας απο τους 2 κατηγορούμενους ήταν ανήλικος κατά την τέλεση της εγκληματικής πράξης για την οποία κατηγορείται και αποφάσισε να διαχωριστεί η δίκη και ο κατηγορούμενος να δικαστεί, ως ανήλικος πλέον, απο το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων σε ξεχωριστή δίκη.

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν ως μάρτυρες δυο αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων συμμετείχε στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του φοιτητή Θεολογίας και γιου πρώην διοικητή των ΕΚΑΜ.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν στον χώρο εθνικιστικά αυτοκόλλητα, ρουχισμός με εθνικιστικά σύμβολα, μια σιδερογροθιά, μια κουκούλα φουλ φεϊς και μια λυμένη καραμπίνα.

Η κατάθεση του φίλου του θύματος

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του συμμαθητή και φίλου του 17χρονου που μαχαιρώθηκε απο τους Χρυσαυγίτες, ο οποίος είχε απειληθεί με μαχαίρι απο τον ίδιο δράστη και την παρέα του, μερικές εβδομάδες νωρίτερα, πριν απο την δολοφονική επίθεση που έγινε στον φίλο του.

Φώς στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις της διευθύντριας του σχολείου, καθηγητών αλλά και γονέων. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση καθηγητή του σχολείου που φαίνεται να είχε αναπτύξει μια ιδιαιτέρα κοντινή σχέση με τον κατηγορούμενο και την φίλη του, μαθήτρια του 3ου Λυκείου Π. Φαλήρου, όπως προκύπτει απο τα μηνύματα του κινητού τηλεφώνου του κατηγορούμενου που έγιναν γνωστά μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Αντιφασιστικές οργανώσεις και οργανώσεις γονέων καλούν- και σήμερα- σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 το πρωί στην αίθουσα 2 του Β’ Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Δέγλερη 4...
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: