6.4.14

«Αν δεν εξαφανίσουμε το χρέος θα εξαφανίσει το έθνος»...

«Αν ζούσε ο Ανδρέας κι εκείνος θα ψήφιζε το Μνημόνιο»



 «Αν δεν εξαφανίσουμε το χρέος θα εξαφανίσει το έθνος» είχε πει ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και ο Απόστολος Κακλαμάνης μνημονεύει τη φράση αυτή, σε συνέντευξή του, στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» για να τονίσει ότι...
ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ αν ζούσε θα ψήφιζε υπέρ του μνημονίου.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου παρέδωσε το 1989 δημόσιο χρέος 67% του ΑΕΠ και παρέλαβε το 1993 από τον κ. Μητσοτάκη 120% Ήδη είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου: "Αν δεν εξαφανίσουμε το χρέος θα εξαφανίσει το έθνος". Και έθεσε το πλαίσιο μιας άλλης στρατηγικής» είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Για το θέμα Μπαλτάκου ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε πως «είναι ελάσσον μπροστά στην ανάγκη της κυβερνητικής και πολιτικής σταθερότητας. Το ΠΑΣΟΚ είχε χαρακτηρίσει τον κ. Μπαλτάκο πρόβλημα για τη κυβέρνηση. Τώρα είναι θέμα της ΝΔ, του κ. Σαμαρά, της επιλογής συνεργατών».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε πως είναι παιδί που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά «παραφράζοντας τα λόγια του Γεωργίου Παπανδρέου για το Γρίβα: Εκείνος εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος. Με το Σταύρο συμβαίνει το αντίθετο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: