5.4.14

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ είναι εμβρυουλκός των εξελίξεων...

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ είναι εμβρυουλκός των εξελίξεων
Στον καθοριστικής σημασίας ρόλο για την πορεία της χώρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, στην ομιλία του με την οποία άνοιξε τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου και θα επικυρωθεί η...
σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος.
«Θέλουμε να...
αποτελέσουμε τον εμβρυουλκό των εξελίξεων. Θέλουμε μια ανανεωμένη δημοκρατική προοδευτική συμπαράταξη, που όντας ισχυρή θα παρεμβαίνει καθοριστικά στην πορεία της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ "αποκαλύπτοντας" το όραμά του να αποτελέσει το κόμμα του τον διάδοχό του ΠΑΣΟΚ, πράγμα εξάλλου που προκύπτει και από την επιλογή προσώπων για συνεργασία όπως η Μαριλένα Κοππά, ο Χάρης Καστανίδης, ο πρώην βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης, ο Γιάννης Τσαμουργκέλης, ο Στέφανος Μανίκας κ.α. ορισμένοι εκ των οποίων, μάλιστα, θα στελεχώσουν και το ευρωψηφοδέλτιο.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «στόχος δικός μας δεν είναι μια Κεντροαριστερά συμπλήρωμα δεξιών και συντηρητικών κυβερνήσεων».

Για την υπόθεση Μπαλτάκου 
Τα πρόσφατα γεγονότα με τον πρώην γ.γ. της κυβέρνησης αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις, ανέφερε ο κ. Κουβέλης που πρόσθεσε όμως πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται, με τον οποιοδήποτε τρόπο, συνομιλητής της πολιτικής ζωής, η Χρυσή Αυγή. «Η Δημοκρατική Αριστερά υπερασπίζεται την πολιτική ηθική της δημοκρατίας και για αυτήν αγωνίζεται με βαθιά αίσθηση και συνείδηση δημοκρατικού καθήκοντος. Η ΔΗΜΑΡ είναι σταθερός δημοκρατικός πόλος».
Ακόμη, πρόσθεσε πως η ΔΗΜΑΡ περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το έργο της δικαιοσύνης. «Οι Έλληνες δικαστές λειτουργούν σύμφωνα με το σύνταγμα και το νόμο και η οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση προσπάθεια ακύρωσης του έργου της δικαιοσύνης θα αποτελούσε πλήγμα στην δημοκρατική λειτουργία του τόπου. Το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής πρέπει να εξαρθρωθεί και η δημοκρατία πρέπει να λειτουργήσει με βάση τους δημοκρατικούς θεσμικούς κανόνες»
Εσωτερικό μήνυμα
Απευθυνόμενος στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ όπου κατά καιρούς εκφράζονται επιφυλάξεις και διαφωνίες για την συνεργασία με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει. «Η μάχη που δίνει σήμερα η ΔΗΜΑΡ δεν είναι μια μάχη κομματικής αυτοαναφορικότητας. Αφορά την ίδια την κοινωνία και τη χώρα», είπε.
Επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σφυροκόπησε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, λέγοντας πως «Όποιος ταυτίζει την πολιτική σταθερότητα με την εφαρμογή συντηρητικής πολιτικής κάνει σοβαρό πολιτικό λάθος. Διότι το πρόβλημα δημιουργείται από την αποσταθεροποίηση των συνθηκών ζωής των πολιτών που δημιουργούν οι συντηρητικές πολιτικές».
Ακόμη, υποστήριξε πως κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι με την επιχειρούμενη διάχυση μιας τεχνητής αισιοδοξίας μέσα από επικοινωνιακές προσεγγίσεις θα λυθούν τα προβλήματα. Επέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς,όπως είπε, καλλιεργεί αυταπάτες για δήθεν ολική επαναφορά, στα προ της κρίσης επίπεδα, αντιστρατεύεται τις αναγκαίες αλλαγές, δεσμεύεται από συντεχνιακά αιτήματα και χαρακτηρίζεται από ένα νεφέλωμα απόψεων για τα μείζονα.
Τέλος, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών που θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης και την ζωή των πολιτών και απηύθηνε έκκληση στήριξης του ευρωψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: