7.4.14

Ανεπίσημη συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν...

 
 ...για τα βίντεο που διαρρέουν ...
Έκτακτη και ανεπίσημη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 7 το πρωί στο Μεγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Τούρκου ομολόγου του Ταγίπ Ερντογαν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από...
τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά στον Τούρκο πρωθυπουργό, που έγινε σήμερα στις 4:30 το πρωί, και είχε θέμα τα επικίνδυνα για τις κυβερνήσεις τους βίντεο που διαρρέουν και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Ο κ. Έρντογαν ανέβαλε όλες τις σημερινές προγραμματισμένες συναντήσεις του και πέταξε εσπευσμένα για την Αθήνα με ιδιωτικό αεροπλάνο ισχυρού Τούρκου επιχειρηματία.

«Χαίρομαι που η Τουρκία θα αποκτήσει επιτέλους έναν σύμμαχο στον έως τώρα μοναχικό της πόλεμο κατά της τρομοκρατίας του ίντερνετ» φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Ερντογάν, κάνοντας παράλληλα ειδική μνεία στην ελληνοτουρκική φιλία. «Εύχομαι στη συνεργασία καζάν-καζάν που θα προκύψει να βοηθήσω αποτελεσματικά τον Έλληνα πρωθυπουργό με το τουρκικό know how», πρόσθεσε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι «η διμερής επωφελής συνεργασία καζάν-καζάν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής τρομοκρατίας είναι μονόδρομος για την πρόοδο των δύο χωρών» και πρόσθεσε λέγοντας «έχουμε ήδη συμφωνήσει στην κοινή επιχείρηση "Ξένιος Δημοκράτης" για τον αποκλεισμό 342 ιστοτόπων που αποτελούν εν δυνάμει απειλή για τις Δημοκρατίες των δύο χωρών».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, η σχετική διάταξη για την αντιμετώπιση του διαδικτύου θα τεθεί το ταχύτερο προς ψήφιση στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ούτως ώστε να αποφευχθεί εγκαίρως η δημοσίευση κάποιου κακόβουλου βίντεο την Παρασκευή, τη μέρα δηλαδή που η καγκελάριος Άνγκελα Μερκελ θα επισκεφθεί την Ελλάδα.


Jungle Report

Δεν υπάρχουν σχόλια: