28.4.14

Αντώνη πέτυχα…

Εύγε!..

Ο Παντελής Καψής, αρμόδιος υφυπουργός επί της «δημόσιας τηλεοράσεως» από την 24η Ιουνίου 2013, με στόχο να στήσει ένα νέο κρατικό τηλεοπτικό μαγαζί, απόλυτα ελεγχόμενο από την κυβερνητική εξουσία, με νέου τύπου εργασιακές σχέσεις και διοικούμενο από ημετέρους, ενσωματωμένους, παρέδωσε το...
«έργο» του και βάζει πλώρη για την Ευρωβουλή. Υπέβαλε την παραίτησή του στις 14 Απριλίου και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως έχει απόλυτο δίκιο στη δήλωση του προς τον Αντώνη Σαμαρά.

«Πέτυχα». Δέκα μήνες μετά, κρίνοντας την υφιστάμενη κατάσταση στη λειτουργία του μορφώματος της Δ.Τ. και τη μη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, μπορούμε κι εμείς να αναφωνήσουμε μαζί του. «Πέτυχε».
Στον αέρα υπάρχει μόνο το μόρφωμα, υπηρεσία ελεγχόμενη οικονομικά από το υπουργείο του Γιάννη Στουρνάρα, η Δ.Τ. με 500 και πλέον συμβασιούχους στους οποίους δωρίσθηκε μια ακόμη ανανέωση σύμβασης ώς το τέλος του 2014 κι όπως μαθαίνουμε θα υπογραφεί άλλη μια σύμβαση έτους με τη ΝΕΡΙΤ! Σε αυτό το μόρφωμα, της Δ.Τ. εκπέμπει μόνο η κυβερνητική γραμμή και η άποψη της κυβέρνησης για τ’ άλλα πολιτικά κόμματα.

Ούτε κατά διάνοια δεν μεταδίδονται ρεπορτάζ από την κοινωνία, τους φορείς, ακόμη και το Κοινοβούλιο ή τη δράση των πολιτικών κομμάτων. Αυτό το μόρφωμα είναι ο επικεφαλής «φορέας» στην κάλυψη της ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τεράστια επιτυχία ότι η Ευρώπη αποδέχθηκε μια κρατική υπηρεσία τοπικού υπουργείου Οικονομικών να καλύπτει τηλεοπτικά όλη την προβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έως και τις Ευρωεκλογές!

Η Δ.Τ με σύμβαση που υπέγραψε με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αναλαμβάνει όλα τα προγράμματα τα οποία παραδίδει με απευθείας αναθέσεις και πρόχειρους διαγωνισμούς η διοικητική ομάδα της ΝΕΡΙΤ. Η οποία πληρώνεται για να διαχειρίζεται τα χρήματα του ανταποδοτικού τέλους, χωρίς να δίνει σε κανέναν λογαριασμό -ούτε στο Κοινοβούλιο.

Οι αποζημιώσεις στους 2.900 απολυθέντες της ΕΡΤ δεν δόθηκαν. Μεγάλη επιτυχία του Π. Καψή κι αυτό, ειδικά αν σκεφθεί κανείς πόσες φορές χρειάστηκε να δεσμευτεί ψευδώς, ακόμη και γραπτά, πως το θέμα έκλεισε. Πέτυχε, επίσης, την εισβολή στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής χωρίς να χυθεί σταγόνα αίμα. Και στη χειρότερη χούντα η κατάληψη Ραδιομεγάρου επιτυγχάνεται με μεγάλη αντίδραση και βία. Πέτυχε, με λίγη δυσκολία είναι αλήθεια, να πείσει τους εύθικτους γενικούς διευθυντές των ευρωπαϊκών δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων και την ένωση τους, της EBU, πως η ΝΕΡΙΤ όπου ’ναι, θα βγει. Δίνοντας τη δέσμευση πως η ημερομηνία της 27ης Απριλίου είναι η καταληκτική για να λειτουργήσει το μαγαζί. Ως φορέας βεβαίως, δεν μπορεί να λειτουργήσει αφού δεν έχει προσωπικό, έχει όμως τη Δ.Τ κι αυτό φτάνει. Και τους Ευρωπαίους, όπως αποδεικνύεται.

Ο Παντελής Καψής με βάσει όλα τα παραπάνω και τη μεγάλη επιτυχία του στην επίτευξη του στόχου να μην υπάρχει ραδιοτηλεόραση προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος στην ενημέρωση των πολιτών πριν από τις κάλπες, έβαλε πλώρη για το επόμενο κρατικό αξίωμα, να πάρει θέση στην Ευρωβουλή. Υπάρχει, βέβαια, μια σχετική δυσκολία γι’ αυτό το στόχο του.

Η κυβέρνηση, που υπηρέτησε πιστά, δεν κατάφερε ακόμη να καταργήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την ψήφο των πολιτών...



Της Ματίνας Παπαχριστούδη στη στήλη mediaλογώντας στο "Δρόμο της Αριστεράς"

greektv-com.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: