24.4.14

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των δύο χρυσαυγιτών...



... για το μαχαίρωμα 17χρονου στο Φάληρο ...
Συνεχίζεται σήμερα στο Β' Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η δίκη των Γ. Αποστολόπουλου και Αλ. Χατζηπαυλίδη που κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν τρεις φορές στο πρόσωπο τον ...
17χρονο μαθητή του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου, Φοίβο Δεμερτζίδη, τον Ιανουάριο του 2013.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της άμεσης συνέργειας, ενώ η υπόθεση σχετίζεται με τη δράση μελών της Χρυσής Αυγής και περιλαμβάνεται στην ευρύτερη δικογραφία που ερευνούν οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες για την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Την Τρίτη 22 Απριλίου κατέθεσαν ο 17χρονος μαθητής και οι γονείς του, καταθέτοντας πλήθος ενοχοποιητικών στοιχείων, καθώς έχει γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορούμενων ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσουν και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας.

Οι δυο συλληφθέντες για την υπόθεση κατηγορούνται με τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της άμεσης συνέργειας. Ο ένας εκ των κατηγορουμένων βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος εδώ και 14 μήνες ενώ ο δεύτερος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Αντιφασιστικές οργανώσεις και οργανώσεις γονέων καλούν- και σήμερα- σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, στις 9 το πρωί στην αίθουσα 2 του Β’ Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Εφετείο.

stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: