8.4.14

Αδειάζουν τον Καλαφάτη…

Προς χάριν του Μπουτάρη…

Ως η χαριστική βολή στο συνδυασμό του Σταύρου Καλαφάτη χαρακτηρίζονται όσα έγιναν απόψε το βράδυ στη Βουλή με την...
κατόπιν απαίτησης Βενιζέλου αφαίρεση ρύθμισης η οποία προκαλούσε κώλυμα στην υποψηφιότητα Μπουτάρη. Κατά πολλούς μάλιστα οι σημερινές εξελίξεις αποδεικνύουν και την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Νέα Δημοκρατία μετά την υπόθεση Μπαλτάκου αλλά και την αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ το οποίο μέχρι να κλείσει η Βουλή για τις εκλογές θα προσπαθήσει να περάσει ό,τι μπορεί.

Σύμφωνα με τη διάταξη μεταξύ των κωλυμάτων για τη θέση του δημάρχου ή του υποψηφίου δημάρχου περιλαμβάνονταν και όσοι διετέλεσαν πρόεδροι ΔΣ ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα. Για να μην υπάρχει ασυμβίβαστο θα έπρεπε ο υποψήφιος για το δήμο να έχει παραιτηθεί από την προεδρεία του ΔΣ 18 μήνες πριν την διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στην περίπτωση του κ. Μπουτάρη ωστόσο, ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος ορίστηκε πρόεδρος του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2011 και παραιτήθηκε μόλις τον περασμένο Νοέμβριο για να τον αντικαταστήσει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής με αποτέλεσμα αν το νομοσχέδιο ψηφιζόταν ως είχε η υποψηφιότητα Μπουτάρη να ετίθετο εν κινδύνω και να μπορούσε να καταπέσει στην πρώτη ένσταση.

Με απαίτηση Βενιζέλου, ο οποίος μάλιστα χθες αργά το βράδυ μετέβη στη Βουλή και κάθισε στα υπουργικά ως μπαμπούλας του Γιάννη Μιχελάκη, η ρύθμιση διορθώθηκε, αφαιρώντας έτσι πολλές από τις πιθανότητες Καλαφάτη να εκλεγεί...

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: