16.4.14

Καβγάς για το θεαθήναι...

Samaras-VenizelosΣτο άψε-σβήσε τα βρήκαν Βενιζέλος – Σαμαράς σχετικά με το θέμα που προέκυψε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ μετά την πρωτοβουλία του Μαξίμου να ανακοινώσει μέτρα για τους...
άστεγους δίχως να ενημερώσει τη Χαριλάου Τρικούπη



→Μετά την… ψυχρολουσία που υπέστη, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα με αιχμές κατά του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣΠολύ πιο σύντομα από το αναμενόμενο εκτονώνεται η «οργή» του ΠΑΣΟΚ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την προστασία των αστέγων, αποδεικνύοντας ότι η «σφοδρή ενόχληση» του μικρότερου εταίρου δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας επικοινωνιακός καβγάς για το θεαθήναι. Η τηλεφωνική συνομιλία που είχαν αμέσως μετά ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο λειτούργησε κατευναστικά.



Απέσπασε δέσμευση



Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε και προσωπικά στον πρωθυπουργό τη δυσφορία του, αποσπώντας τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει παρόμοια «μονομερής» πρωτοβουλία στο εγγύς μέλλον, προκειμένου αφενός να μην επαναληφθούν αιφνιδιασμοί και αφετέρου να μη διαταραχθεί εκ νέου το κλίμα ανάμεσα στα δύο κόμματα.



«Το μήνυμα ελήφθη» εκτιμούν μέσω της «Εφ.Συν.» συνεργάτες του κ. Βενιζέλου και, προς επίρρωσιν της διαπίστωσης αυτής, περιγράφουν ως «συναινετική» τη διάθεση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στη χθεσινή σύσκεψη για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος με τους Χρήστο Πρωτόπαπα και Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ ακόμη υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απολογήθηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ζητώντας συγγνώμη.



Πάντως, στο ΠΑΣΟΚ, μετά την «ψυχρολουσία» που υπέστησαν από το Μαξίμου, επιχείρησαν -έστω κατόπιν εορτής- να αναδείξουν τη συμβολή και την προεργασία που έχει γίνει από μέρους τους, εκδίδοντας ενημερωτικό σημείωμα με αιχμές κατά του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, στο οποίο επισημαινόταν μεταξύ άλλων ότι κοινοποιείται «προκειμένου να γίνει κατανοητή η ουσιαστική προετοιμασία που έχει γίνει μέχρι σήμερα, με την κατοχύρωση διαφανών και αντικειμενικών διαδικασιών, ποιοι δούλεψαν πραγματικά και ποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν μικροπολιτικά και με παλαιοκομματική λογική την αντιμετώπιση του σημαντικού και κοινωνικά ευαίσθητου προβλήματος των αστέγων».



Η σπουδή του Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώσει τα μέτρα χωρίς να ενημερώσει το ΠΑΣΟΚ έδωσε, ωστόσο, λαβή για περαιτέρω σχόλια από κομματικά στελέχη, με πιο χαρακτηριστική την παρέμβαση του Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος υπογράμμισε επικριτικά προς την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ότι «αυτή είναι η Δεξιά και δεν άλλαξε ποτέ» και στο ίδιο αιχμηρό ύφος κατέληγε λέγοντας ότι «μας θεωρούν του χεριού τους, δεν σέβονται και δεν φοβούνται».



Ο Θ. Πάγκαλος



Εσφαλμένη κίνηση καταλόγισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στους συμβούλους του πρωθυπουργού, «που τον παρέσυραν», δίνοντας δίκιο στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσωρινή δυσαρέσκειά του για το θέμα. Για επικοινωνιακά κόλπα της Ν.Δ. έκανε λόγο η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ελιάς Αφροδίτη Αλ Σάλεχ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: