15.4.14

Ολοκληρώθηκε η απολογία Καζαντζόγλου...


Με την απολογία του Γιάννη Καζαντζόγλου έκλεισε, εκτός απροόπτου, ο κύκλος της ανάκρισης για τα μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Τώρα ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να...
περάσουν το κατώφλι του εφετείου οι βουλευτές για τους οποίους έχει αρθεί η ασυλία μετά από αίτημα των δικαστικών λειτουργών.

Στην συμπληρωματική απολογία του ο προφυλακισμένος για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Γιάννης Καζαντζόγλου αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες , να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των ανακριτριών για το μοιραίο βράδυ ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν καν στην περιοχή.

Τον ισχυρισμό αυτό στήριξε, χθες, στη μαραθώνια απολογία του, η οποία αριθμεί 52 σελίδες, και ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος φέρεται να είπε: « Ο Καζατνζόγλου δεν βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας. Τον συνάντησα λίγη ώρα πριν για να του δώσω φέιγ βολάν. Εκεί τον πήραν τηλέφωνο και αφηρημένος ενώ μιλούσαμε άφησε το κινητό του κάπου στο αυτοκίνητο. Έφυγε τελείως από το σημείο όταν είδα το κινητό το μάζεψα στο ντουλαπάκι για να του το δώσω την επομένη».

Αναφερόμενος στο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα, δίνοντας μια νέα εκδοχή για το τι συνέβη. Φέρεται να είπε ότι:

«Μου τηλεφώνησε στις 11.30 ο απόστρατος και του είπε «έλα στην Τοπική».

Ανακρίτρια: Γιατί πήγατε;

Ρουπακιάς: Νόμιζα ότι είχαν βάλει βόμβα όπως στα γραφεία του Πειραιά την προηγούμενη βδομάδα ή πως ήταν μαζεμένοι αναρχικοί» φέρεται να είπε στις ανακρίτριες και συνέχισε:.

«Πήγα και εκεί μας είπαν πως έχει εγκλωβιστεί ένας δικό μας στο Κερατσίνι και πάμε να τον απεμπλέξουμε». Μόλις φτάσαμε έξω από την καφετέρια «Κοράλι» είδαμε τους αναρχικούς και μαζί τους ήταν και ο Φύσσας. Πήγαινα σιγά -σιγά με το αυτοκίνητο , δεν μπορούσα να σταματήσω και εκεί ο Φύσσας μου φώναξε «τι κάνεις εδώ ρε , φύγε». Προχώρησα παρακάτω και έκανα το γύρο του τετραγώνου. Εκεί με ξαναείδε ο Φύσσας με άλλα 4 άτομα και μου είπε «πάλι εσύ έλα εδώ να σε κανονίσω«. Έρχονται προς το μέρος μου και να με βρίζει ο Φύσσας. Με το που τους βλέπω αρπάζω τον πτυσσόμενο σουγιά για εκφοβισμό μόνο. Ανοίγω την πόρτα κάνω ένα δυο βήματα . Ο Φύσσας έπεσε πάνω μου και μου έριξε 4-5 μπουνιές και πάνω στην αυτοάμυνα τον χτύπησα.

Ανακρίτρια: Αφού είστε μόνος στο αυτοκίνητο και βλέπετε 4-5 να έρχονται γιατί δεν φεύγετε;

Ρουπακιάς: Είχα θολώσει. Θύμωσα γιατί μου έβρισε το σπίτι. Όπως είχα παρκάρει η πλευρά της πόρτας μου ήταν προς τον Φύσσα. Ότι κι αν έκανα θα με προλάβαινε».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Γιώργος Ρουπακιάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την πεποίθηση πως μεταξύ των ατόμων με τις μηχανές στο σημείο ήταν και ο Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης της Νίκαιας.

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά Γιώργος Ρουμπέκας σε δήλωση του είπε πως

«Ο εντολέας μου στην απολογία του ζήτησε πολλές φορές συγνώμη από τους γονείς και την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και εξέφρασε την ειλικρινή του μεταμέλεια γιατί κατάστρεψε δυο οικογένειες. Του Παύλου Φύσσα και τη δική του»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: