Μπορεί στην Κηφισιά και στο Μαρούσι Χιωτάκης και Πατούλης να έχουν… καθαρίσει την υπόθεση «δημαρχία», ίσως και από την πρώτη Κυριακή, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους όμορους δήμους των βορείων προαστίων, και αυτό γιατί...
όπως αναφέρει το ένθετο "Κάλπες '14" της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Αγ. Παρασκευή και Παπάγου-Χολαργό η Κεντροδεξιά κατεβαίνει διασπασμένη στις εκλογές, με τις ευθύνες να βαρύνουν όχι το κόμμα και τις επιλογές του, αλλά τη στάση των δημάρχων.
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ. Στα Βριλήσσια ο νυν δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, μπορεί να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα με άλλον υποψήφιο από τον ίδιο χώρο, αλλά είναι αποδυναμωμένος από μια κόντρα που έχει ξεσπάσει στην περιοχή. Ο λόγος για τη σύγκρουσή του με τον Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος στα Βριλήσσια και έχει ισχυρά ερείσματα εκεί ακόμα και σήμερα.
ΧΑΛΑΝΔΡΙ. Στο Χαλάνδρι ο Γιώργος Κουράσης, εκτός από τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Θωμά, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τον πρώην αντιδήμαρχο Γιάννη Λαδόπουλο, ο οποίος κατεβαίνει ως «αντάρτης». Η υποψηφιότητά του προέκυψε από διαφωνίες που είχε με τον δήμαρχο κατά τη διάρκεια της θητείας του και οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση τόσο του ίδιου όσο και μιας σειράς δημοτικών συμβούλων οι οποίοι συμμετέχουν πλέον στον συνδυασμό του. Ανάμεσά τους είναι και πολλά «γαλάζια» στελέχη της περιοχής.
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Ο Βασίλης Ζορμπάς στην Αγ. Παρασκευή έχει αρχίσει να παρουσιάζει κάμψη, παρά την εμφάνισή του ως φαβορί στην αρχή της προεκλογικής κούρσας. Εκτός από τον «γαλάζιο» αντάρτη Αλέξη Μουστόγιαννη, ιδιαίτερο πρόβλημα έχει αρχίσει να του προκαλεί ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο οποίος, εκτός από τα δύο στελέχη που κατάφερε να πάρει από τον συνδυασμό του, εμφανίζει τελευταία αυξημένες πιθανότητες να μπει στον δεύτερο γύρο, απειλώντας στα ίσα τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθόπουλο.
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ. Σε έναν παραδοσιακά κεντροδεξιό δήμο, όπως αυτός του Παπάγου-Χολαργού, τα πράγματα είναι ακόμα πιο μπερδεμένα. Ο λόγος είναι η πολυδιάσπαση που παρουσιάζει η Ν.Δ. στον Χολαργό και η απουσία του Βασίλη Ξύδη από του Παπάγου. Ο Δημήτρης Νικολάου, πρώην δήμαρχος Χολαργού, προερχόμενος από τη Ν.Δ., έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα, αλλά από την ίδια περιοχή κατεβαίνουν άλλοι τέσσερις «γαλάζιοι» υποψήφιοι. Οι Γιάννης Κεχρής, Χρύσα Παρίσση, Χρήστος Δασκαλόπουλος και Ηλίας Αποστολόπουλος. Η πολυδιάσπαση αυτή έχει καταστήσει φαβορί τον Κώστα Τίγκα, αντιδήμαρχο της απερχόμενης δημοτικής Αρχής.
Μαθαίνω ότι δεν άρεσε σε ορισμένους στον συνδυασμό του η επίθεση που έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μ. Μπόλαρης, κατά της Βούλας Πατουλίδου, χαρακτηρίζοντάς την ακροδεξιά.