30.4.14

Νέες καταγγελίες Κασιδιάρη ...


...για κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη...
Με νέες καταγγελίες για κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρης, προσπάθησε να θολώσει τα νερά λίγο πριν την ...
ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας ακόμα τεσσάρων χρυσαυγιτών βουλευτών σχετικά με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Ο Ηλ. Κασιδιάρης κατέθεσε στα πρακτικά επιστολή δικαστή με καλυμμένα τα προσωπικά στοιχεία, στην οποία περιλαμβάνονται καταγγελίες ότι η Γ. Κλάπα γνώριζε δέκα μέρες πριν ότι θα οριστεί ανακρίτρια στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής («χοροπηδούσε από χαρά κι ούρλιαζε «θα τους χώσω φυλακή»), όπως κι αναφορές από τα πρακτικά του αρμόδιου οργάνου, στα οποία δεν αναφέρεται αιτιολόγηση για την επιλογή των δύο ανακριτριών για την υπόθεση.

Ο χρυσαυγίτης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Χ. Αθανασίου ως «ψεύτη» τόσο για τις αναφορές του για μη παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, όσο και για ένα περιστατικό προπηλακισμού του από τον Ηλ. Κασιδιάρη μέσα στην Βουλή, το οποίο ο χρυσαυγίτης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος διέψευσε. Παράλληλα, ο Ηλ. Κασιδιάρης αναφέρθηκε και σε συνέντευξη της ανεξάρτητης βουλευτίνας Θ. Τζάκρη η οποία εμφανίζεται πεισμένη για κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, ενώ κατηγόρησε για «συγκάλυψη» τους βουλευτές που εμφανίζονται απρόθυμοι να συνυπογράψουν το αίτημα της Χρυσής Αυγής για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Παράλληλα, οι τέσσερις χρυσαυγίτες βουλευτές για τους οποίους εγινε η άρση της ασυλίας τους, υποστήριξαν ότι τα ονόματά τους δεν περιλαμβάνονται στην δικογραφία κι ότι η δίωξή τους είναι πολιτική και στο πλαίσιο της συλλογικής ευθύνης. Οι Αντ. Γρέγος, Π. Ζησιμόπουλος, Κ. Μπαραμπαρούσης κι Αρτ. Ματθαιόπουλος επιτέθηκαν στην κυβέρνηση, αλλά και στην Αριστερά κι εμφανίστηκαν σίγουροι ότι τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις επερχόμενες εκλογές θα επιβεβαιώσουν την στήριξη του λαού προς την οργάνωσή τους.

Η απόφαση της Βουλής για την άρση της ασυλίας του ανεξαρτητοποιηθέντος από την Χρυσή Αυγή βουλευτή, Χρ. Αλεξόπουλου, αναβλήθηκε μετά από αίτημα του ιδίου, καθώς βρίσκεται στην Λάρισα για την εκδίκαση άλλης υπόθεσης για την οποία έχει ήδη γίνει άρση της ασυλίας του. Στην επιστολή του ο Χρ. Αλεξόπουλος επαναλαμβάνει την αθωότητά του για τα όσα κατηγορείται.
πηγη avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: