10.4.14

Ο Κασιδιάρης, ο Κακλαμάνης και η παιδική χαρά...


...του Αγίου Παντελεήμονα...
Τα έργα ανακατασκευής της παιδικής χαράς του Αγίου Παντελεήμονα προσπαθεί να εμποδίσει η Χρυσή Αυγή με πρώτο τον υποψήφιό της για τον Δήμο Αθηναίων, και υπόδικο για την υπόθεση της νεοναζιστικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη.
Εμπόδιο στέκεται και ο ...
υποψήφιος δήμαρχος, Νικήτας Κακλαμάνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση και δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τα έργα. Την καταδίκη των επιθέσεων των φασιστών ζήτησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Συγκεκριμένα, ο Γ.Καμίνης ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για να υπάρξει η «νόμιμη προστασία ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες για την παιδική χαρά και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου». Νωρίτερα, είχε καταγγείλει ότι «περιορισμένος αριθμός "αγανακτισμένων" πολιτών, συνεπικουρούμενοι από "διακεκριμένους" εκπροσώπους της νεοναζιστικής οργάνωσης, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την Τρίτη τις εργασίες κατασκευής νέας παιδικής χαράς, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα». «Η δημοτική Αρχή δεν υποκύπτει στη λογική της βίας και θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των πολιτών», είχε προσθέσει.
Επικοινώνησε, δε, και με την διεύθυνση της ΓΑΔΑ ζητώντας τη νόμιμη προστασία για να συνεχιστούν τα έργα κατασκευής.
Στην επιστολή του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει τα εξής:
«Σας ενημερώνω ότι χτες 8/4/2014 άρχισαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση - κατασκευή της παιδικής χαράς στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπως αυτή έχει χωροθετηθεί, με συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων. Οι εργασίες της πρώτης ημέρας δεν ολοκληρώθηκαν, καθώς γνωστά ταραχοποιά στοιχεία της περιοχής παρενέβησαν, προφασιζόμενα άγνοια των τεχνικών σχεδίων για τη θέση της παιδικής χαράς, παρότι τα τεχνικά σχέδια και οι εργασίες έχουν εγκριθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πριν από λίγες ημέρες.
Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι στην περιοχή κατέφθασε σε λίγη ώρα και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης. Απευθύνομαι σε εσάς, ζητώντας τη νόμιμη προστασία για τη συνέχιση των εργασιών και την προστασία των εργαζομένων του Δήμου. Σας επισυνάπτω συνοπτικό σημείωμα, το οποίο περιέχει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που τηρήθηκαν για την εκτέλεση του ως άνω έργου. Σας ενημερώνω ότι αύριο το πρωί, και ώρα 08.30 π.μ. τα τεχνικά συνεργεία του δήμου θα συνεχίσουν κανονικά την εκτέλεση του έργου».
Και ο Κακλαμάνης εμπόδιο
Ο υποψήφιος δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης επιτέθηκε στον Γ. Καμίνη και ζήτησε να «σταματήσουν οι πολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα». Είπε, δε, ότι «ο κ. Καμίνης επιχείρησε να υλοποιήσει απόφαση δημιουργίας παιδικής χαράς στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, για την οποία δεν υπήρχε σαφής προσδιορισμός του χώρου». Μάλιστα, σημείωσε ότι «τόσο η αρμόδια αντιδήμαρχος, Σ.Σπυροπούλου, όσο και ο μηχανικός αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις νυν και υποψήφιων συμβούλων για το τι εργασίες εκτελούνταν στο σημείο».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ν. Κακλαμάνη, στην περιοχή βρέθηκαν πέντε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξή του, οι οποίοι μαζί με κατοίκους, που είχαν συγκεντρωθεί, «παρενέβησαν και ανάγκασαν τα συνεργεία του δήμου να αποχωρήσουν».
Σακελλαρίδης: Να απομονωθούν οι φασίστες
Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι η δημοκρατική Αθήνα πρέπει «να καταδικάσει την επίθεση φασιστών» σε συνεργεία του δήμου Αθηναίων που έκαναν εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα.
«Η Ανοιχτή Πόλη καλεί τους κατοίκους σε όλες τις γειτονιές να απομονώσουν τα εγκληματικά φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία, και να αγωνιστούν μαζί μας για μια πόλη δημοκρατική, ανεκτική, φιλική και ασφαλή για όλους τους κατοίκους της», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: