24.4.14

Οι Ελληνες στους δρόμους...

Οι Ελληνες στους δρόμους: διαδηλώσαμε 20.210 φορές από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου
Διαδηλώσαμε 20.210 φορές από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου...

Στοιχεία για τις συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις που έγιναν στην Ελλάδα από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου και μετά διαβίβασε με...
έγγραφό του στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι από τις 8/5/2010 έως και τις 28/3/2014 πραγματοποιήθηκαν ανά την επικράτεια 20.210 συγκεντρώσεις - συναθροίσεις - κινητοποιήσεις, εκ των οποίων οι 6.266 στην Αττική.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν έπειτα από ερώτηση που είχαν απευθύνει στον κ. Δένδια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Νάσος Αθανασίου, με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν πόσες διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και πάσης φύσεως διαμαρτυρίες εργαζομένων έχει καταγράψει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλα σημεία της Αττικής, καθώς και στις επαρχιακές πόλεις από την 8η Μαΐου του 2010 (σ.σ. ημέρα ψήφισης του Μνημονίου).

Ζητούσαν επίσης να ενημερωθούν πόσες φορές υπήρξε παρέμβαση των ΜΑΤ, σε πόσες περιπτώσεις δόθηκε εντολή για χρήση χημικών, ποια είναι η ακριβής ποσότητα των χημικών που αναλώθηκε αλλά και ποιες ουσίες χρησιμοποιούνται.

Οπως, ωστόσο, απαντά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, "επίσημα στατιστικά στοιχεία του αριθμού της χρήσης μέσων ελέγχου πλήθους ή και του είδους αυτών δεν υφίστανται στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Τεχνικών), λόγω των ποικίλων κατά περίπτωση συνθηκών χρήσης τους κάθε φορά και ως εκ τούτου τα εξαγώγιμα στατιστικά συμπεράσματα δεν θα παρείχαν χρηστικά ή γενικότερα αξιοποιήσιμα αποτελέσματα"...
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: