24.4.14

Η Ρένα Δούρου σε «Μια κουβέντα με τον Γλέζο»...

glezosdourou
Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει πώς από δύο βιβλία που διάβασε και ταξινόμησε στην βιβλιοθήκη της πήρε το έναυσμα προκειμένου να ξεκινήσει το 2011 μία σειρά συζητήσεων με τον Μανόλη Γλέζο. Από το αρχικό ραντεβού των δύο φάνηκε ότι...
είχαν πολλά να πουν και στη συνέχεια, ο διάλογος και η εξιστόρηση μετατράπηκαν σε βιβλίο. «Καινούργια, λοιπόν, ερωτήματα έπαιρναν τη θέση των αρχικών από τις απαντήσεις που γέμιζαν τη μία μετά την άλλη τις κασέτες για απομαγνητοφώνηση», γράφει η Ρένα Δούρου, προσθέτοντας: «Το αρχικά αυστηρό πρόγραμμα πήγε περίπατο. Οι δίωρες συναντήσεις εξελίσσονταν σε ολοήμερες γεμάτες από διηγήσεις, αρχειακό υλικό που σκόνιζε τα χέρια και των δυο μας, φωτογραφίες που πήραν το δρόμο της ψηφιοποίησης για να σωθούν από το πολυκαίρισμα. Στα Σάββατα προστέθηκαν και οι Κυριακές. Και ήδη από τον πρώτο μήνα οι Δευτέρες».

Παράλληλα, η Ρένα Δούρου σημειώνει ότι πολλές φορές ο Γλέζος της εκμυστηρεύθηκε ιστορίες και περιστατικά μυστικά, που ο ίδιος δεν θέλει να δημοσιοποιηθούν: «Πολλές φορές πατήθηκε η παύση στο κασετόφωνο και χρειάστηκε να επαναλάβω ότι όσα ακουστήκαν μέχρι ότου να πατηθεί πάλι το play δε θα τα έγραφα και δε θα τα εκμυστηρευόμουν σε κανέναν ακόμη κι αν περάσουν δεκαετίες», γράφει.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: