19.4.14

Ρωσικά στρατεύματα στη μεθόριο με την Ουκρανία...

Ρωσικά στρατεύματά στη μεθόριο με την ΟυκρανίαΠεσκόφ: Φυσιολογικά οποιαδήποτε χώρα θα λάβει ιδιαίτερα μέτρα πρόληψης...


Απάντηση στην αστάθεια που επικρατεί στην Ουκρανία, είναι, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, η ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στην μεθόριο με...
την Ουκρανία. Μέχρι τώρα η Μόσχα δήλωνε ότι τα στρατεύματα αυτά βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο τακτικών στρατιωτικών ασκήσεων.

«Εμείς έχουμε δυνάμεις στην περιοχή της μεθορίου με την Ουκρανία. Ορισμένες από αυτές τις δυνάμεις στρατοπεδεύουν εκεί μόνιμα, άλλες βρίσκονται εκεί για ενίσχυση, με φόντο αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ροσίγια 1».

«Ας με συγχωρέσετε αλλά, αυτή η Ουκρανία είναι μια χώρα στην οποία μόλις σημειώθηκε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, επομένως φυσιολογικά οποιαδήποτε χώρα θα λάβει ιδιαίτερα μέτρα πρόληψης για να εγγυηθεί τη δική της ασφάλεια», πρόσθεσε. Ως κυρίαρχο κράτος, η Ρωσία είναι ελεύθερη να αναπτύξει στρατεύματα οπουδήποτε στο έδαφός της χωρίς περιορισμούς, σημείωσε επίσης ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου αρνήθηκε εξάλλου τις κατηγορίες για ανάμειξη του ρωσικού στρατού στα γεγονότα που σημειώνονται εντός του ουκρανικού εδάφους. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «εντελώς εσφαλμένοι», κατέληξε ο Πεσκόφ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: