10.4.14

"Επιθεωρήτρια Μέρκελ" σε "απείθαρχους" εργαζόμενους...

Συνεχείς είναι οι δηλώσεις - ανακοινώσεις συμμετοχής κοινωνικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, στο...
συλλαλητήριο της Παρασκευής 11 Απρίλη στις 5μμ στην Κλαυθμώνος, ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ. Παρά τις απαγορεύσεις, τακτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση από τότε που ανέλαβε την προεδρία της Ε.Ε. κανείς δεν δείχνει διατεθιμένος να πειθαρχήσει σε αυτές.


To εργατικό κέντρο Αθήνας, αναφέρει ότι: "Η «κυρία» επιθεωρήτρια… ΜΕΡΚΕΛ έρχεται την Παρασκευή στην Αθήνα. Έρχεται για να συγχαρεί την ελληνική κυβέρνηση για το καταστροφικό κυβερνητικό έργο.

Έρχεται να ζητήσει την συνέχιση της λιτότητας. Έρχεται να επιθεωρήσει αν μειώθηκαν αρκετά οι μισθοί. Έρχεται να παρατηρήσει αν ξεπουλήθηκε αποτελεσματικά η δημόσια περιουσία, αν καταργήθηκαν τα κοινωνικά αγαθά, αν χαρίστηκαν οι τράπεζες στα ιδιωτικά συμφέροντα. Εμείς, οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα την υποδεχθούμε την Παρασκευή 11 Απρίλη στις 5 μμ μαζί με όλα τα Συνδικάτα στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας και τους εργαζόμενους της Αθήνας να πάρουν δυναμικά μέρος στην συγκέντρωση των Συνδικάτων".



Kαι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα δηλώνουν τη συμμετοχή τους, καθώς η ΑΔΕΔΥ "καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες να δώσουν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο «υποδοχής» της Kαγκελαρίου της Γερμανίας κας Μέρκελ την ΠαρασκευήΠαρασκευή, 11 Απριλίου 2014 και ώρα 5:00μμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η κα Μέρκελ βασική πολιτική εκπρόσωπος των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου των συμφερόντων των αγορών, έρχεται ως τοποτηρητής για τον έλεγχο μιας πολιτικής που καταστρέφει ανθρώπους, συλλογικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, τις θέσεις εργασίας, τη μεσαία «τάξη».

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή των αντιλαϊκών Ευρωπαϊκών πολιτικών τις οποίες η Τρόικα και η Κυβέρνηση αποφασίζουν μαζί και εφαρμόζουν. Να σταματήσουμε τώρα την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Οργή λαού – εξέγερση παντού για να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική. Το μήνυμα πρέπει να είναι δυνατό, παλλαϊκό και Ευρωπαϊκό. Να τους σταματήσουμε τώρα. Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο".

To KKE σχολιάζοντας την απαγόρευση της διαδήλωσης, επισημαίνει ότι: "Μόνο ως πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση από τη μια «πανηγυρίζει» με τους διεθνείς συμμάχους της, όπως η κα Μέρκελ, για την «επιτυχημένη» εφαρμογή της πολιτικής τσακίσματος του λαού και από την άλλη καταδικάζει με ποινές φυλάκισης τους πρωτοπόρους απεργούς χαλυβουργούς και απαγορεύει την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων.

Η απόφαση, για μια ακόμη φορά, για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στην Αθήνα, τώρα λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, είναι απαράδεκτη και επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ ότι τα αντιλαϊκά μέτρα πάνε χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό".


Στη συγκέντρωση καλεί και το ΕΠΑΜ, που επισημαίνει: "Έρχεται το «αφεντικό»! Μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι. Το Ε.Πα.Μ. θεωρεί Πατριωτικό καθήκον του, να μη σκύψει το κεφάλι και να μην ενδώσει στον φόβο της απαγόρευσης, την στιγμή που οι οσφυοκάμπτες του δωσιλογισμού θα δίνουν για μια ακόμη φορά όρκους υποτέλειας, για λίγα δανεικά ψίχουλα, στην θρασύτατη παρουσία της Μέρκελ, σε μια θρηνούσα και οδηγούμενη στο σταυρό Ελλάδα.

Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά από την ιστορία και τις παραδώσεις μας ότι η υπέρτατη αξία του αγώνα για λευτεριά, μας ενώνει και μας ατσαλώνει απέναντι σε χρυσοφόρους Μήδες και σε σιδερόφρακτες Ναζιστικές ορδές.

Το Ε.Πα.Μ. καλεί όλους τους Έλληνες, να διαδηλώσουν μαζί, απέναντι στο σύμβολο της νέας φασιστικής κατοχής, που εκπροσωπώντας τους υπερεθνικούς εξουσιαστές, παρουσιάζεται στην χωρά μας μηδενίζοντας την εθνική μας αξιοπρέπεια, θεωρώντας μας πολίτες β’ κατηγορίας, ανίκανους να υψώσουν το ανάστημα τους απέναντι της.

Την Παρασκευή 11/04/2014 στις 5 μ.μ., να είμαστε όλοι στην Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο) με πανό, σημαίες, σφυρίχτρες, σήματα, ντουντούκες, αλλά το πιο σημαντικό, με την ελεύθερη ελληνική ψύχη μας, να στείλουμε το μήνυμα στην «κυρία» και τα δωσιλογικά γιουσουφάκια της, ότι είμαστε ο ίδιος λαός που μόνος του τους έδιωξε, όταν όλοι οι άλλοι λαοί περίμεναν τις υπερδυνάμεις εκείνης της εποχής να τους απελευθερώσουν".

Την Παρασκευή στις 11 Απριλίου στις 19.00 ο 105,5 στο Κόκκινο υποδέχεται την Μέρκελ στα Προπύλαια, προγραμματίζοντας δυναμικό σαματά ώστε να ακουστεί και η φωνή της άλλης Ευρώπης.

Ήδη από την Τετάρη, έχουν καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λίγες ημέρες νωρίτερα η ΠΟΣΠΕΡΤ, που συνδέει την κινητοποίηση και με τον επετειακό χαρακτήρα της ημέρας 11 Ιουνίου 2013 το κλείσιμο της ΕΡΤ - 11 Απριλίου 2014, δέκα μήνες αγώνα ενάντια στο πάσης φύσεως "μαύρο"...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: