18.4.14

Τι κάνεις καθημερινά που είναι πιο επικίνδυνο από το να κολυμπάς με καρχαρίες...



Ένα βίντεο που σοκάρει...
 "In Οne Ιnstant". Το όνομα του προγράμματος τα λέει όλα. Σε μια στιγμή. Όλα μπορούν να χαθούν σε μια και μόνο στιγμή.
Είναι...
κάτι που πρέπει όλοι να το έχουμε στο μυαλό μας. Αξίζει να παίζουμε κορώνα γράμματα τη ζωή μας, τις ζωές των άλλων;
Αυτό είναι και το μήνυμα που επιχειρούν να περάσουν μέσα από το έργο τους στην Καλιφόρνια, αφυπνίζοντας τους νέους για την οδική ασφάλεια.
Όλα ξεκίνησαν από το Palisades Charter High School. Μέσα σε δύο χρόνια οι έφηβοι του σχολείου παραβρέθηκαν σε τρεις κηδείες συμμαθητών τους.
Αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για να μη χρειαστούν να το ζήσουν ξανά. Να μην το ζήσουν ούτε σε σχολεία άλλων πόλεων.
Το πρόγραμμα "In One Instant" εφαρμόζεται σε γυμνάσια και λύκεια με τη συμμετοχή των ίδιων των μαθητών, φέρνοντας κάθε έφηβο αντιμέτωπο με τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι πράξεις του στην οικογένεια, τους φίλους και την κοινότητά του.
Ο Lucas Jatoba ανέλαβε το σενάριο και τη σκηνοθεσία του τελευταίου εγχειρήματός τους που προωθεί το μήνυμα της οδικής ασφάλειας σε σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
"Πάρα πολύ άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα που διαρκώς μεγενθύνεται. Ήθελα να βοηθήσω στο έργο τους", σημείωσε στο NEWS 247.

Η προσέγγιση από το "In One Instant" στον Lucas Jatoba έγινε με σκοπό να χρησιμοποιήσουν κάποια πλάνα από το project του "30 gifts to 30 strangers" σε ένα δικό τους βίντεο.
Η απάντηση ήταν φυσικά θετική. Ως σέρφερ και λάτρης των θαλάσσιων δραστηριοτήτων, η ιδέα δεν άργησε να έρθει για τον συσχετισμό οδικής ασφάλειας και καρχαριών.

"Προσφέρθηκα να τους βοηθήσω με ένα νέο βίντεο. Οι άνθρωποι θεωρούν ότι μπορούν να οδηγούν και παράλληλα να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο. Πιστεύουν ακόμα ότι οι καρχαρίες είναι επικίνδυνοι.
Μέσα από αυτή την ιδέα θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα πως το να χρησιμοποιείς το τηλέφωνό σου ενώ οδηγείς είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να κάνεις άλλα πράγματα που θεωρείς επικίνδυνα.
Όπως για παράδειγμα το να κάνεις κατάδυση έχοντας δίπλα σου καρχαρίες.
Οι αριθμοί το δείχνουν. Οι πιθανότητες να χάσεις τη ζωή σου επειδή αποσπάται η προσοχή σου κατά την οδήγηση είναι πολύ μεγάλες.
Ήταν μεγάλη πρόκληση για εμένα προσωπικά. Αισθάνομαι υπερήφανος που βοήθησα για έναν τόσο σημαντικό σκοπό και ελπίζω ότι θα βοηθήσει να σωθούν ζωές".
Μπορεί να μας έρχεται από το εξωτερικό, αλλά αξίζει να δώσουμε τη δέουσα προσοχή από τη στιγμή που χάνονται καθημερινά τόσες ζωές στην άσφαλτο και κατέχουμε την ευρωπαϊκή πρωτιά.


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: