9.4.14

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα...

Σε απεργιακό κλοιό η χώραΠαραλύει σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας της χώρας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην...
πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μία ώρα νωρίτερα θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που πραγματοποιεί ξεχωριστό συλλαλητήριο.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ζητούν μέτρα προστασίας των «δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών» και «άμεσα στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων».

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις εφορίες και στις τράπεζες, καθώς και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της Αττικής, εκτός από τα εφημερεύοντα, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ.

Στην κινητοποίηση λαμβάνουν επίσης μέρος οι δικαστικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και για το λόγο αυτό τα δικαστήρια, όπως και οι φυλακές της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Χειρόφρενο τραβούν τα τρόλεϊ, τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά, ωστόσο, θα πραγματοποιούν δρομολόγια μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, καθώς το προσωπικό τους παραμένει επιστρατευμένο. Ωστόσο οι συρμοί του μετρό θα εκτελούν δρομολόγια έως και το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και όχι μέχρι το αεροδρόμιο.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) οπότε τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν ανακοινώσει και τα πληρώματα στα ρυμουλκά σκάφη...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: