15.4.14

Η ντροπή ενός Υπουργού...

Ο υπουργός Παιδείας δεν ντράπηκε να βάλει την υπογραφή του στις πρώτες απολύσεις εκπαιδευτικών μετά από 100 χρόνια, ούτε να καταστρατηγεί τους νόμους με κάθε ευκαιρία και να...
εξαπολύει κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία, ανακοίνωσε ο συνδικαλιστικός φορέας «Συνεργαζόμενες εκπαιδευτικές κινήσεις».

Ο συνδικαλιστικός φορέας «Συνεργαζόμενες εκπαιδευτικές κινήσεις» τονίζει πως ο υπουργός Παιδείας ανακάλυψε εσχάτως την ντροπή, καθώς δεν ντράπηκε να περικόπτει συνεχώς τις εκπαιδευτικές δαπάνες για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων, δεν ντράπηκε για τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, αλλά και να παραμένει μέλος μιας κυβέρνησης που εκτελεί με συνέπεια ένα σχέδιο ολοσχερούς διάλυσης της χώρας και του κοινωνικού ιστού της.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με μια απόφασή του διέλυσε στην κυριολεξία την ΤΕΕ, αφήνοντας 20.000 μαθητές στην τύχη τους και βγάζοντας τους εκπαιδευτικούς τους σε διαθεσιμότητα και παίζει με την αγωνία 2000 εκπαιδευτικών που ακόμα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις συνεχώς τους «τακτοποιεί».

Άλλωστε, ο υπουργός δεν δίστασε να βάλει την υπογραφή του στις πρώτες απολύσεις εκπαιδευτικών μετά από 100 χρόνια στην Ελλάδα, ανάμεσά τους και του προέδρου της ΟΛΜΕ, ούτε να καταστρατηγεί τους νόμους με κάθε ευκαιρία και να εξαπολύει κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δηλώνει μέσω του υφυπουργού του ότι το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών του Λυκείου πρέπει να οδηγηθούν στην κατάρτιση και τη μαθητεία και παράλληλα επιτρέπει σε εξωθεσμικούς εκπρόσωπους της «task force» να τον υποκαθιστούν μέσα στο υπουργείο του, σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό φορέα.

Επίσης, η ανακοίνωση υποστηρίζει πως «δεν ντράπηκε να προωθήσει αυτή την κακόγουστη «φάρσα» που ονομάζει αξιολόγηση, την οποία, ακόμα και με το νέο καθεστώς τρομοκρατίας και τις απειλές της απόλυσης, εκπαιδευτικοί και διευθυντές αρνούνται να εφαρμόσουν. Δεν ντράπηκε να θεσμοθετήσει μια αυτό-αξιολόγηση που είναι στην ουσία μηχανισμός κατηγοριοποίησης-ιδιωτικοποίησης και κλεισίματος δημόσιων σχολείων.

Θα ξανα-ντραπεί ίσως και σε λίγο, όταν θα διαπιστώσει ότι και οι πρυτάνεις δεν υποκύπτουν στην απαίτησή του για μαζικές διαγραφές φοιτητών», καταλήγει η ανακοίνωση...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: