23.4.14

Η "γέρικη" Ελιά επιχειρεί άνοιγμα στη νεολαία...

venizeloselia2Το πλάνο της προεκλογικής εκστρατείας της Ελιάς καταστρώνει η Χαριλάου Τρικούπη. Καπετάνιος βυθιζόμενου πλοίου ο Βενιζέλος, προσπαθεί να κρυφτεί μέσω...
Ελιάς, γράφει η αυστριακή «Ντι Πρέσε».

Στον σχεδιασμό του κόμματος εν όψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών, οι οποίες κρίνονται ως κομβικής σημασίας τόσο για την υπόσταση του Κινήματος όσο και για την ομαλή και αδιατάρακτη πορεία της κυβέρνησης, επικεντρώνεται η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποιεί από χθες τις πρώτες μεταπασχαλινές συσκέψεις εργασίας με το στενό επιτελείο συνεργατών του, προκειμένου να κατασταλάξει στο τελικό πλάνο των προεκλογικών επισκέψεων και ομιλιών σε πόλεις της Ελλάδας.

Έμφαση στα νεανικά κοινά

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές, στον περίπου ένα μήνα που απομένει έως το άνοιγμα της κάλπης η βαρύτητα θα δοθεί στη συσπείρωση του αποστασιοποιημένου μέχρι σήμερα κομματικού ακροατηρίου και κατά βάση των ψηφοφόρων των νεαρότερων ηλικιών, καθώς εκεί εντοπίζεται το αδύναμο σημείο του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με το κοινό μεγαλύτερων ηλικιακών στρωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο (Πέμπτη) στις 7 το απόγευμα στο Γκάζι με τη συνδρομή της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στους νέους όπου θα μιλήσουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς κάτω των 40 ετών και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Ανδρέα Λοβέρδου καθώς και των επικεφαλής των πολιτικών κινήσεων που συγκροτούν την Ελιά.

Στη Χαριλάου Τρικούπη προσπαθούν να δομήσουν την προεκλογική στρατηγική τους με ισορροπημένο τρόπο μεταξύ Ελιάς και ΠΑΣΟΚ, καταρτίζοντας ανάλογο πρόγραμμα εκδηλώσεων όπου θα κληθούν να μιλήσουν στελέχη πρώτης γραμμής, μεταξύ των οποίων οι Κώστας Σκανδαλίδης, Φώφη Γεννηματά, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μιχάλης Καρχιμάκης κ.ά., ενώ στη μάχη της προσέλκυσης ψήφων υπέρ του κοινού εγχειρήματος αλλά και της προσωπικής τους εκλογής ελέω σταυρού αυτονόητα ρίχνονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Το οριστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και περιοδειών στελεχών και υποψηφίων αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός της ημέρας και σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει θεματικές εκδηλώσεις (για την Ευρώπη, την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος, το πολιτικό σύστημα κ.τ.λ.), δύο εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και οι υπόλοιπες στην περιφέρεια. Επίσης, πρόκειται να διεξαχθούν επαφές και συγκεντρώσεις με στοχευμένες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες όπως με συνδικαλιστές, εκπροσώπους από τον χώρο της υγείας, τον αθλητισμό και τις οργανώσεις γυναικών.

«Καπετάνιος πλοίου που βυθίζεται»

Στο μεταξύ, τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου και τη μάχη επιβίωσης που διεξάγει αναδεικνύει ο διεθνής Τύπος. Με εκτενές δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Τελευταία ευκαιρία για τους Έλληνες σοσιαλιστές», η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» παρομοιάζει τον κ. Βενιζέλο με «καπετάνιο ενός βυθιζόμενου πλοίου» και του καταλογίζει προσπάθεια «να κρύψει το όνομα ΠΑΣΟΚ πίσω από τον εκλογικό συνασπισμό 'Ελιά'. Αν αυτό θα σώσει το κόμμα, θα το δείξουν οι εκλογές», σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου, ο οποίος αναφέρεται στις συχνές διαφοροποιήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και παρατηρεί ότι πολλοί από τους υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ κατευθύνθηκαν στη «ριζοσπαστική Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: