16.4.14

Απειλείται με συντριβή η ΝΔ στο Λεκανοπέδιο...



Περιφέρεια, Αθήνα και, πλέον, Πειραιάς αποτελούν θέατρα του γαλάζιου διχασμού απειλώντας με συντριβή στις δημοτικές εκλογές.
Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να δηλώσει «νικήτρια» των εκλογών αν έχει χάσει...
Αθήνα, Πειραιά (σ.σ. δεν συζητάμε για τη Θεσσαλονίκη όπου ο Γ. Μπουτάρης προηγείται με διαφορά) και έχει μείνει εκτός δεύτερου γύρου στην Περιφέρεια Αττικής, τη μεγαλύτερη της χώρας;
Αντιμέτωπη με αυτόν τον κίνδυνο βρίσκεται πλέον ο κ. Αντώνης Σαμαράς καθώς τα μηνύματα από το Λεκανοπέδιο είναι αρνητικά. Η Ν.Δ. μπορεί, συνεπώς, να βρεθεί αντιμέτωπη με το εξής παράδοξο: ο μεν ΣΥΡΙΖΑ να μην καταφέρει να κερδίσει παρά μία – δύο περιφέρειες και καμία μεγάλη πόλη, κι όμως η Ν.Δ. να βγει με σοβαρά τραύματα από την αυτοδιοικητική μάχη στις 18 και 25 Μαΐου.
Μόλις χθες η παρουσία του υπουργού Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού Μώραλη για τον Πειραιά αλλά και η επίσημη προσχώρηση του πρώην Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού ήρθαν να επιβεβαιώσουν το βαθύ διχασμό που επικρατεί στις τάξεις των στελεχών και των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη είναι και η εμφύλια διαμάχη στην Αθήνα μεταξύ Άρη Σπηλιωτόπουλου και Νικήτα Κακλαμάνη, δημιουργώντας προϋποθέσεις αποκλεισμού του κ. Σπηλιωτόπουλου από τον Β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στον Πειραιά, η υποψηφιότητα Μώραλη (με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τους... Βαγγέλη Μαρινάκη, Πέτρο Κόκκαλη, Χρ. Αγραπίδη και ενεργούς συμπαραστάτες τους Σ. Κόκκαλη, Ανδ. Ανδριανόπουλο κ.α.) έρχεται να αμφισβητήσει τη μέχρι πρότινος κυριαρχία Μιχαλολιάκου αλλά και να φέρει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σε δεινή θέση, εφόσον στο δεύτερο γύρο περάσουν οι Μιχαλολιάκος – Μώραλης: να κληθούν να επιλέξουν δήμαρχου μεταξύ ενός «δεξιού» και ενός «εκπροσώπου του κεφαλαίου»! Η χθεσινή παρουσία Αρβανιτόπουλου στην εκδήλωση αποτελεί μόνον την κορυφή του παγόβουνου για το γαλάζιο εμφύλιο, με «ερυθρόλευκες πινελιές», στο λιμάνι.
Στην Περιφέρεια Αττικής, τέλος, και παρά τις συσκέψεις που συνεκάλεσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προκειμένου να ενισχυθεί η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου, ο καθένας κτυπά το δικό του σκοπό. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. του 2012, το 40% επιλέγει Σγουρό και μόλος το 30% Κουμουτσάκο! Ο πρώην ευρωβουλευτής έχει να αντιπαρέλθει και την απροθυμία πολλών στελεχών να τον στηρίξουν ή για την ακρίβεια τη βούληση πολλών να υποστηρίξου Σγουρό. Ειδικά στην Αττική, διότι σε Αθήνα και Πειραιά υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες οι Σπηλιωτόπουλος και Μιχαλολιάκος να περάσουν στο δεύτερο γύρο, η Ν.Δ. κινδυνεύει με συντριβή αν δεν αλλάξει το κλίμα, εξέλιξη για την οποία προφανώς δεν θα ευθύνεται κυρίως ή αποκλειστικά ο πρώην Ευρωβουλευτής, ο οποίος και επιστρατεύτηκε στο παρα πέντε της προεκλογικής περιόδου.
Στη Συγγρού εκτιμούν ότι κατά την τελική ευθεία προς τις κάλπες, η πόλωση του πολιτικού σκηνικού και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως συνέπεια και την αύξηση της γαλάζιας συσπείρωσης γύρω από τις αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες του κόμματος. Προς ώρας, πάντως, μοιάζει δικαιολογημένη η οργά του επιτελείου Κουμουτσάκου για τη χθεσινή εξέλιξη με τον Ν. Χαρδαλιά. Σε ανακοίνωση του γραφείο τύπου του συνδυασμού «180 μοίρες» σημειώνεται με νόημα πώς οι επιλογές του έχουν οδηγήσει τον κ. Χαρδαλιά να κρύβεται και από την ίδια του τη γειτονιά.
«Εμείς έχουμε διαμορφώσει ένα συνδυασμό, μια κοινότητα γνώσης, θέλησης και ήθους που κοιτάζει με καθαρή ματιά στο μέλλον. Ορισμένοι αποφάσισαν ότι δε χωράνε σ’ αυτήν. Προτίμησαν το κατεστημένο, το φθαρμένο, το παλαιοκομματικό. Τη συνέχεια του υπόλογου χθες. Γι’ αυτό άλλωστε κρύβονται από τις ίδιες τους τις γειτονιές. Όλοι κρίνονται…», σημειώνεται από την παράταξη Κουμουτσάκου.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: