22.4.14

Για ποιο θέμα ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές;..

Οι γυναίκες είναι πιο αξιοπρεπείς από τους άνδρες. Ειδικά, οι γυναίκες που ξέρουν πως η γυναικεία δύναμη είναι διαφορετική από την δύναμη των ανδρών και δεν προσπαθούν να μοιάσουν στους άνδρες...

Παρατηρώ τις αντιδράσεις και την υστερία για την απόσυρση από τον ΣΥΡΙΖΑ της υποψηφιότητας της μουσουλμάνας Ρομά, Σαμπιχά Σουλεϊμάν, και αναρωτιέμαι για...
ποιο πράγμα ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές. Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για να λυθεί το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη;

Το διακύβευμα στις ευρωεκλογές του Μαΐου είναι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης;

Το διακύβευμα στις ευρωεκλογές είναι οι Τούρκοι, οι Πομάκοι και οι Ρομά της Θράκης;

Όχι.

Αν δεν κάνω λάθος, η χώρα μας έχει χρεοκοπήσει πριν από τέσσερα χρόνια και μεγάλο μέρος των πολιτών της χώρας βρίσκεται σε κάπως άσχημη κατάσταση.

Υποθέτω πως το ίδιο ισχύει και για μεγάλο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Δεν καταλαβαίνω πώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε –με τους χειρισμούς του- να μετατρέψει το θέμα μιας υποψήφιας για τις ευρωεκλογές σε εθνικό ζήτημα που έχει και θρησκευτικές διαστάσεις.

Έχει σημασία στις ευρωεκλογές -που υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο για όλη την επικράτεια- αν ένας υποψήφιος από την μουσουλμανική μειονότητα είναι Πομάκος, Τούρκος ή Ρομά;

Πάντως, επί δεκαετίες, το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης έχει αντιμετωπιστεί με εντελώς λανθασμένο τρόπο από κυβερνήσεις στις οποίες δεν συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή των υποψηφίων του φάνηκε περίτρανα από την υποψηφιότητα Τατσόπουλου στις εθνικές εκλογές του 2012. Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, η εξέλιξη της υπόθεσης Τατσόπουλου δεν έμαθε τίποτα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά δεν πειράζει. Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βελτιώσει, ως κυβέρνηση, τα οικονομικά των Ελλήνων, αλλά έλυσε τουλάχιστον το οικονομικό πρόβλημα του Τατσόπουλου.

Έχω την εντύπωση πως το πρόβλημα των στελεχών των κομμάτων είναι πως είναι πολύ μακριά από την καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του pitsirikou πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: