4.4.14

Αθανασίου: Αν βρεθεί τηλεφώνημα μου στους ανακριτές θα παραιτηθώ...




Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου έδωσε αναλυτικές εξηγήσεις πριν από λίγα λεπτά στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM.

Συνοπτικά οι δηλώσεις του:

«Αν βρεθεί οποιοδήποτε τηλεφώνημα μου στους ανακριτές τότε θα παραιτηθώ από παντού. Τηλεφώνησα στην...
αρμόδια γραμματεία ενώ βρισκόμουν στο εξωτερικό, για να ενημερωθώ αφού βγήκε η απόφαση για τους περιοριστικούς όρους για τους βουλευτές της ΧΑ. Αυτό είναι όλο και ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή να μην υπάρξει καμία ανάμειξη και κανένα εμπόδιο στο έργο των ανακριτών. Εγώ έχω τη νοοτροπία του δικαστή και γνωρίζω πώς πρέπει να αφήνονται απερίσπαστοι οι δικαστές στο έργο τους. Όλα τα άλλα είναι κακόβουλες εικασίες».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα των Παραπολιτικών που μιλούσαν για συμβόλαια θανάτου και εκτελεστές τόσο για τον ίδιο όσο και για τον κ. Δένδια.
Κατηγορηματικά διέψευσε την οποιαδήποτε επαφή του με τις ανακριτικές αρχές δηλώνοντας ανοιχτός σε οποιοδήποτε έλεγχο για την απόδειξη των λεγομένων του. Τέλος αναφέρθηκε στους δεκάδες μάρτυρες και στα δεκάδες θύματα που έχουν καταθέσει για την υπόθεση αλλά και για τους δεκάδες ανακριτές και δικαστές για όλα αυτά τα περιστατικά που θα ήταν αστείο να ισχυρίζεται οποιοσδήποτε ότι όλοι αυτοί ήταν «συνεννοημένοι». «Είναι κρίμα να δημιουργείται με ψέματα ανησυχία στον κόσμο για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε με το ερώτημα προς το ΣΥΡΙΖΑ (σχετικά με το θέμα του αιτήματος για την παραίτησή του) : «Αν ο ΣΙΡΙΖΑ πιστεύει ότι έγιναν παρεμβάσεις τότε για ποιο λόγο ψήφισε υπέρ της παραπομπής των βουλευτών της ΧΑ;»
Α.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: