21.4.14

Πως οικογενειάρχες έγιναν … πολυεθνικές για την Εφορία...

Η φοροεισπρακτική λαίλαπα μοιάζει πλέον να έχει προσλάβει την χειρότερη μορφή της, ισοπεδώνοντας οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα της: Η ανάγκη να "γεμίσει" χρήμα ο κρατικός κορβανάς, αλλά και οι...
νόμοι που έχουν γραφτεί σε αρκετές περιπτώσεις … στο "πόδι", επιτρέπουν στον παραλογισμό της Εφορίας να γιγαντώνεται ακόμη και σε βάρος του πολίτη που θέλει να είναι εντάξει απέναντι της παρά τις δυσβάστακτες υποχρεώσεις που του έχουν επιβάλλει.

Χαρακτηριστική βεβαίως είναι η περίπτωση της περιβόητης Ταυτότητας Οφειλής που επιτρέπει στον φορολογούμενο να εξοφλεί λίγο – λίγο τα χρέη του, με τον ίδιο τον γενικό γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη να προτρέπει τους φορολογούμενους να εξοφλήσουν τα χρέη τους -εάν δεν «αντέχουν»- να το πράξουν με αυτή την μέθοδο: Και όμως μετά τις γιορτές του Πάσχα πάνω από 600.000 κατασχετήρια «ραβασάκια» είναι έτοιμα να αποσταλούν σε φορολογούμενους που απλά άκουσαν τον κ. Θεοχάρη!!

Ακόμη πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 300 οικογενειών –που ως επί το πλείστον διατηρούσαν πρατήρια τσιγάρων- οι οποίες από το πουθενά βρέθηκαν να χρωστούν από 800.000 ευρώ μέχρι και 1,5 εκατ. έκαστη, γιατί …κατά λάθος το Κράτος τους καταλόγισε φόρο ως να ήταν πολυεθνικές (με βιβλία Γ’ αντί για Β΄)!

Και ενώ το Κράτος αναγνώρισε το λάθος του, παρόλα αυτά συνεχίζει να τους ζητά τους υπέρογκους και πλασματικούς φόρους που τους επέβαλλε χωρίς μάλιστα -ουσιαστικά- να τους επιτρέπει να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη!!!

Μια κατάσταση για να γελάς και να κλαις δεδομένου ότι καμία από αυτές τις οικογένειες δεν ζητά να της διαγραφούν τα χρέη, αλλά να πληρώσουν αυτά που πραγματικά τους αναλογούν και όχι τους «φουσκωμένους» φόρους που λανθασμένα τους καταλόγισε η Εφορία: Όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται μια διαδικασία και κυρίως να τους επιτραπεί να κρίνει τα επιχειρήματά τους η Δικαιοσύνη, καθώς μετά την αιφνιδιαστική κατάργηση της αρμόδιας Επιτροπής 70Α τα πρόστιμα έγιναν άμεσα απαιτητά χωρίς να «εκδικαστούν» οι υποθέσεις τους! Ο βραδυκίνητος κρατικός μηχανισμός ακόμη να δώσει μια λύση και κρατά «όμηρους» αυτές τις 300 οικογένειες που απειλούνται πλέον με οικονομική, ακόμη και φυσική, εξόντωση.

Ελλάς.. Το μεγαλείο σου!!...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: