30.4.14

Κουβέλης: Ο Βενιζέλος έχει χάσει την ψυχραιμία του...

Με τη φράση «έχει χάσει την ψυχραιμία του» απάντησε ο Φώτης Κουβέλης στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος κατηγόρησε τη ΔΗΜΑΡ για «παρασιτική στάση».

«Με τα σημερινά δεδομένα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν...
χωράνε στην Κεντροαριστερά, διότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ με τη συγκεκριμένη ηγετική του έκφραση έχει επιλέξει μία συντηρητική πολιτική. Έχει εντάξει την πολιτική του στρατηγική σε αυτή της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Κουβέλης στον Αθήνα 9,84.

«Αυτό δεν μας αφορά», συμπλήρωσε, «διότι προηγουμένως σας είπα ότι η κεντροαριστερά, ως έκφραση διεκδίκησης των ίδιων των πολιτών ή θα έχει προοδευτικό περιεχόμενο ή δεν θα υπάρξει. Και το περιεχόμενο της πολιτικής που σήμερα ασκείται, με δεδομένο -εάν θέλετε-, τον ετεροκαθορισμό και από την ευρωπαϊκή πολιτική και από άλλα ζητήματα, δεν είναι καθόλου μα καθόλου προοδευτικό».

«Ο κ. Βενιζέλος αντιλαμβάνεται τα πολιτικά δρώμενα ως προσωποποιημένες συμπεριφορές, αλλά δεν πρόκειται περί αυτού. Και εγώ δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο, αλλά ας χαίρεται τον πολιτικό του πολιτισμό και τα όσα επέλεξε να πει για τη Δημοκρατική Αριστερά και τον αγώνα που κάνει η Δημοκρατική Αριστερά. Και πρέπει να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι έχουμε έναν ανακαθορισμό και των πολιτών και της πολιτικής και αυτόν τον ανακαθορισμό είναι τουλάχιστον λάθος να τον εκλαμβάνει ο άλλος ως μία "παρασιτική" πολιτική. Είναι οι εκφράσεις του κ. Βενιζέλου, οι οποίες τον χρεώνουν», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: