30.4.14

Δ. Παπαδημούλης: "Η σημερινή κυβέρνηση του "ναι σε όλα"

...και του "καλού μαθητή" της Μέρκελ δεν διεκδικεί τίποτα"...


"Aν ο κόσμος δεν "τσιμπήσει" στο δόλωμα της δήθεν αντισυστημικής αποχής(...) τότε θα...
μιλάμε για μια μεγάλη έκπληξη", τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real FM.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real FM (Γ.Παπαδόπουλος), ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση που θα βάλει τέλος στο Μνημόνιο και τη μονόπλευρη λιτότητα και με σκληρή διαπραγμάτευση, εντός Ευρωζώνης, θα διεκδικήσει μια λύση που να καθιστά βιώσιμο το χρέος. Αυτό απαιτεί «κούρεμα» του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Πρόκειται για μια διαπίστωση που ολοένα και περισσότεροι τη συνυπογράφουν. Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, ότι δεν υπάρχει στη φαρέτρα μας η ιδέα δημοψηφίσματος «ναι ή όχι στο ευρώ». Αυτά ήταν στη φαρέτρα του Γ. Παπανδρέου με τα γνωστά αποτελέσματα. Η στρατηγική μας επιλογή, με συνεδριακή απόφαση και μεγάλη πλειοψηφία που είναι δεσμευτική για όλους, είναι λύση εντός ευρώ.

Παρουσιάζουν το Μεσοπρόθεσμο ως δήθεν «έξοδο» από το Μνημόνιο, ενώ είναι προθάλαμος για το νέο Μνημόνιο

Οι κύριοι που κυβερνούν, επιδιώκουν να περάσουν το Μεσοπρόθεσμο με διαδικασίες-εξπρές ως δήθεν «έξοδο» από το Μνημόνιο, ενώ είναι προθάλαμος για το νέο Μνημόνιο που έχουν ήδη συμφωνήσει και κρύβουν για να περάσουν τον «κάβο» των εκλογών. Εμείς δεν διεκδικούμε πρωτοφανή πράγματα. Αυτά που περιγράφει η απόφαση του Συνεδρίου μας και επανέλαβε ο Γ. Δραγασάκης είναι πράγματα που έδωσαν στη διαλυμένη Γερμανία το 1953 οι σύμμαχοι και νικητές του Β Παγκόσμιου Πολέμου. Η σημερινή κυβέρνηση του «ναι σε όλα» και του «καλού μαθητή» της Μέρκελ δεν διεκδικεί τίποτα. Κι αν δεν διεκδικήσεις, δεν θα πάρεις τίποτα. Όπως λέει και το περίφημο τραγούδι του Μ. Χατζιδάκη «στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνει, όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές

Δε χωρά αμφιβολία ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε καθημερινά σε όλους τους τομείς και να πείθουμε περισσότερο και περισσότερους. Αλλά παντού στον κόσμο, όπου πάω, αυτό που εντυπωσιάζει είναι η εκλογική έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ και η αντοχή του, παρότι τον πολεμά σύσσωμο το φιλοκυβερνητικό μιντιακό σύστημα, οι ολιγάρχες της διαφθοράς και οι κυβερνώντες των τελευταίων σαράντα ετών. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις αναλύσεις του διεθνούς τύπου και όχι των δελτίων των «8», έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και να προκαλέσει επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων.

Αν είμαστε πάνω από το άθροισμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα είναι πολιτικός σεισμός

Για εμάς πρωτιά έστω και με μια ψήφο διαφορά είναι νίκη. Από εκεί και πέρα όμως, αν καταφέρουμε -στόχος δύσκολος αλλά όχι ανέφικτος- να είμαστε πάνω από το άθροισμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή να κατεβάσουμε το άθροισμά τους κάτω από το 25%, τότε θα μιλάμε για πολιτικό σεισμό. Κατόπιν αυτού, θεωρώ πως η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σταθεί και θα είναι πιθανές οι εθνικές εκλογές εντός του 2014. Καλούμε τους πολίτες να σκεφτούν εκτός από το κόμμα που θα ψηφίσουν και τα πρόσωπα που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάντα μια πολύ ισχυρή παρουσία εκεί, σε όλες τις θητείες, γεγονός αποδεκτό και από τους φανατικούς μας αντιπάλους.

Αν ο κόσμος δεν «τσιμπήσει» στο δόλωμα της αποχής, θα μιλάμε για μεγάλη έκπληξη

Έχει πολλή μεγάλη σημασία οι πολίτες να διαλέξουν και το κόμμα και τα πρόσωπα που μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια τις ιδέες τους. Έχω την εμπιστοσύνη ότι αν ο κόσμος δεν «τσιμπήσει» στο δόλωμα της δήθεν αντισυστημικής αποχής, αν πάει να «μαυρίσει» στην κάλπη αυτούς που του «μαυρίζουν» καθημερινά τη ζωή, τότε θα μιλάμε για μια μεγάλη έκπληξη και όσα λέει η κ. Μπακογιάννη περί ΝΔ και μικρού κόμματος, θα ωχριούν μπροστά στα αποτελέσματα. Για το χώρο δε που καλύπτουν «Ελιά» και «Ποτάμι», προβλέπω δυσάρεστες εκπλήξεις...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: