1.4.14

Ένταλμα σύλληψης και κατά του Προέδρου των σωφρονιστικών υπαλλήλων...

Ένταλμα σύλληψης και κατά του Προέδρου των σωφρονιστικών υπαλλήλων των Φυλακών Νιγρίτας! - Ραγδαίες εξελίξεις Τια αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες 
... των Φυλακών Νιγρίτας...
Στη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας προέβησαν στελέχη του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά τις διώξεις που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης, για τρία κακουργήματα που αφορούν τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη.

Οι διώξεις αφορούν...
συγκεκριμένα τα κακουργήματα του βασανισμού με αποτέλεσμα τον θάνατο, του απλού βασανισμού και της βαριάς σκοπούμενης βλάβης.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον πρόεδρο των Εσωτερικών Φρουρών των φυλακών Νιγρίτας Χάρη Κονσολίδη που νοσηλεύεται από το απόγευμα της Δευτέρας, στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Οι διώξεις για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας στρέφονται κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων, ενώ για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς της Ιτέας είναι κατά παντός υπευθύνου και θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.

Σύντομα αναμένεται και η σύλληψη των υπολοίπων τεσσάρων σωφρονιστικών υπαλλήλων Νιγρίτας για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Ο ιατροδικαστής φέρεται να κατέθεσε πως το κάταγμα στο στέρνο είναι κοντά στην ώρα θανάτου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα στο διάδρομο των φυλακών Νιγρίτας έχει καταγράψει στις 4 το απόγευμα να βάζουν τον κρατούμενο σε κελί χωρίς κάμερα και δυόμισι ώρες αργότερα, να τον βγάζουν, σέρνοντάς τον δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης άσκησε ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών και Μαλανδρίνου, όπως και κατά αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Ιτέας, για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι. Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 14 άτομα.

Είχε προηγηθεί ευρύτατη έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία περιελάμβανε πολύωρες καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών, φρουρών και μαρτυρίες δεκάδων ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο στη «διαδρομή» του από τις φυλακές Μαλανδρίνου, το δικαστήριο και το Α.Τ. Ιτέας, μέχρι το στερνό του κελί, στις φυλακές Νιγρίτας.

Ο Καρέλι βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Μεταφέρθηκε εκεί στις 27 Μαρτίου αφότου, δύο μέρες νωρίτερα, είχε δολοφονήσει τον δεσμοφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου εξέτιε την ποινή του.

Τα στοιχεία που εντόπισαν οι δύο ιατροδικαστές, οι οποίοι εξέτασαν τη σορό του κρατουμένου, είναι κόλαφος, καθώς προκύπτει ξεκάθαρα ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού περισσότερες από μία φορές. Ο Καρέλι έφερε κατάγματα στο στέρνο και πολλαπλές θλαστικές - εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα, ενώ τα τραύματα φαίνεται να προήλθαν από σπειρωτή ράβδο.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις, που αναμένεται να βγουν μέχρι την Πέμπτη, δεν πρόκειται να προσθέσουν κάτι ουσιαστικό στη διερεύνηση. Ωστόσο, οι ιστολογικές που θα καθυστερήσουν περίπου μια εβδομάδα, αναμένεται να αποδείξουν αν συγκεκριμένο σημάδι στο χέρι του νεκρού προέρχεται από εκκένωση ηλεκτρισμού.


thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: