30.4.14

«Ημέρα μνήμης και τιμής η εργατική Πρωτομαγιά»...

«Ημέρα μνήμης και τιμής η εργατική Πρωτομαγιά»
«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την απελευθέρωση από...
τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό», υπογραμμίζει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά με τίτλο «Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων. Με ισχυρό ΚΚΕ, Λαϊκή Συμμαχία, για την εργατική-λαϊκή εξουσία».

«Η θυσία των εργατών του Σικάγο, το 1886, αλλά και οι ταξικοί αγώνες που ακολούθησαν, η πρώτη παγκόσμιας σημασίας νίκη της εργατικής τάξης με τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, το 1917, επιβεβαίωσαν ότι η εργατική τάξη δεν είναι μόνο ο δημιουργός του κοινωνικού πλούτου, αλλά και η πρωτοπόρα εκείνη κοινωνική τάξη που μπορεί να ηγηθεί και να συσπειρώσει τα άλλα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα, στην πάλη για την ανατροπή του βάρβαρου και σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που φέρνει δεινά για τους λαούς. Απέδειξαν ότι τίποτε μέχρι σήμερα δε χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες» αναφέρει το ΚΚΕ.

Τονίζοντας ότι η 1η Μάη είναι ταυτόχρονα και μέρα ευθύνης, ώστε ο καθένας και η καθεμία να συμβάλει στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, το ΚΚΕ αναφέρει πως σήμερα, οι εργάτες και οι εργάτριες είναι αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον τους το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης.

«Την ίδια στιγμή μας βομβαρδίζουν με ψέματα, εκβιασμούς και ψεύτικες υποσχέσεις. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης μας ζητάνε να "βάλουμε πλάτη", για να επιστρέψει η καπιταλιστική ανάκαμψη, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα ανταγωνίζονται με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός διαχειριστής της ΕΕ και της καπιταλιστικής οικονομίας» αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά τα κόμματα υπερασπίστηκαν εδώ και χρόνια την ΕΕ και σήμερα που αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα έχει αποκαλυφθεί στα μάτια του λαού, σπέρνουν ξανά αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει "καλύτερη και ανθρώπινη η ΕΕ"».

Το ΚΚΕ εγκαλεί τα πολιτικά αυτά κόμματα, λέγοντας ότι κρύβουν πως η ΕΕ έχει αποφασίσει μνημόνια διαρκείας και μηχανισμούς εποπτείας, πως τα μέτρα εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια, με περισσότερο ή λιγότερο υψηλά χρέη και ελλείμματα και πως η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάκαμψη δε θα φέρει πίσω δικαιώματα και κατακτήσεις, δε θα ανακόψει την αντιλαϊκή πορεία, δε θα ματαιώσει την εκδήλωση νέας πιο βαθιάς κρίσης.

«Πάνω από όλα κρύβουν ότι η αιτία των προβλημάτων για την εργατική τάξη είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, ο ανταγωνισμός και η αναρχία στην παραγωγή, το γεγονός πως τον παραγόμενο πλούτο τον αρπάζουν μια χούφτα κεφαλαιοκράτες που καθορίζουν τί και πώς θα παραχθεί, με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία τους» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος καλείται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος, να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τα ψέματα της πλουτοκρατίας, της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος και να απομονώσουν την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή που είναι τσιράκια μεγαλοσυμφερόντων και μεγαλοεπιχειρηματιών.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι μπορούν να γίνουν αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση και πάλη της εργατικής τάξης και στην προώθηση της συμμαχίας της με τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό ως ο μόνος δρόμος για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα αντεργατικά μέτρα και να αποσπαστούν κατακτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: