12.4.14

Αυστραλός πρωθυπουργός: Τεράστιο το έργο του εντοπισμού...

Αυστραλός πρωθυπουργός: Τεράστιο το έργο του εντοπισμού της πτήσης ΜΗ370Τα ηχητικά σήματα που εκτιμάτο ότι προέρχονταν από την πτήση της Malaysia Airlines MH370 "χάνεται γρήγορα" και το να βρεθεί το αεροσκάφος θα είναι ένα...
"τεράστιο, τεράστιο έργο", δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι τα σήματα προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του Boeing.

Από την Τρίτη δεν έχουν εντοπιστεί νέα ηχητικά σήματα στην περιοχή.

«Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τις δυσκολίες που έχουμε ακόμα μπροστά μας» είπε ο Τόνι Άμποτ.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας φάνηκε λιγότερο αισιόδοξος από την Παρασκευή.

Μιλώντας στην Κίνα, όπου βρίσκεται για επίσκεψη, ο Άμποτ είπε ότι οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση εντοπισμού ελπίζουν να εντοπίσουν περισσότερα σήματα σε ένα σημείο του νοτίου Ινδικού Ωκεανού, πριν μεταφέρουν την αναζήτηση στο βυθό.

«Το να προσπαθείς να εντοπίσεις οτιδήποτε 4.500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού και περίπου 1.000 χιλιόμετρα από την ξηρά είναι ένα τεράστιο, τεράστιο έργο» είπε.

«Δεδομένου ότι το σήμα από το μαύρο κουτί χάνεται γρήγορα, αυτό που κάνουμε τώρα είναι ότι προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανιχνεύσεις (σημάτων) μπορούμε, προκειμένου να περιορίσουμε την περιοχή αναζήτησης» όσο το δυνατόν περισσότερο, δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι το μη επανδρωμένο υποβρύχιο θα σταλεί στον βυθό, όταν η περιοχή αναζήτησης γίνει συγκεκριμένη. Ωστόσο, αρνήθηκε να πει πότε θα συμβεί αυτό.

Η ανάλυση στοιχείων από δορυφόρους, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η πτήση ΜΗ370 που μετέφερε 239 άτομα και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο, άλλαξε πορεία και πέταξε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, όπου και -όπως έχουν δηλώσει οι Αρχές της Μαλαισίας- «έληξε» η πτήση.

Κλήση-μυστήριο του συγκυβερνήτη
Δύο ηχητικά σήματα εντόπισε πριν από μία εβδομάδα το αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield, σήματα τα οποία ήταν σύμφωνα με εκείνα ενός μαύρου κουτιού αεροπλάνου. Άλλα δύο σήματα εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή την Τρίτη.

Την Πέμπτη ένα αυστραλιανό μαχητικό εντόπισε σήμα στην ίδια περιοχή, αλλά οι αξιωματούχοι θεωρούν πλέον απίθανο να σχετίζεται με τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

Η ζώνη των αναζητήσεων έχει έκταση 1.300 τετραγωνικά μέτρα, περίπου το μέγεθος του Λος Άντζελες...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: