3.4.14

Ν.Ανδρουλάκης: "Το θέμα δεν κλείνει με την παραίτηση"...

"Το θέμα του κ. Μπαλτάκου είναι πολύ σοβαρό. Ο κ. Μπαλτάκος εκτίθεται ανεπανόρθωτα με αυτά που είπε και σήμερα", είπε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στη...
 συνέντευξη του τέως Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Το θέμα δεν κλείνει με την παραίτηση Μπαλτάκου. Και ο πρωθυπουργός έχει πολιτική ευθύνη για την ύπαρξη του κ. Μπαλτάκου στο περιβάλλον του", είπε ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος πρόσθεσε: "Κανένας δημοκράτης προοδευτικός πολίτης δεν μπορεί να ανεχθεί συμπεριφορές Μπαλτάκου και ιδιαίτερα σε τόσο υψηλές θέσεις. Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σε μία συγκυβέρνηση, η οποία έγινε για έναν ειδικό σκοπό, για ένα εθνικό σκοπό, και να έχουν τέτοιο ρόλο, τέτοιες ιδέες, τέτοιες συμπεριφορές. Η συμπεριφορά του κ. Μπαλτάκου είναι αήθης και θέτει ζητήματα δημοκρατίας και λειτουργίας θεσμών".

Στην ερώτηση τι εννοεί όταν λέει ότι το θέμα δεν κλείνει με την παραίτηση Μπαλτάκου, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ απάντησε: "Υπάρχει πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού για την ύπαρξη του κ. Μπαλτάκου στην πολύ σημαντική θέση. Θεωρώ ότι η δικαιοσύνη πρέπει να διεξάγει έρευνα για το επίμαχο βίντεο, να φωτίσουμε λοιπόν όλο το πλαίσιο για να δούμε τι έχει συμβεί και να πάρουμε τις τελικές μας πολιτικές αποφάσεις".

Και σημείωσε: "Κάποιοι από τη ΝΔ βγαίνουν και λένε ότι το βίντεο δικαιώνει τον κ. Σαμαρά. Οχι, δεν δικαιώνει τον κ. Σαμαρά το βίντεο. Η δικαιοσύνη έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, μία εγκληματική οργάνωση χάρη στα στοιχεία που ανέδειξε η δικαστική έρευνα. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι αυτή που πήρε τις αποφάσεις ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική ναζιστική οργάνωση".

Στο ερώτημα αν στο ΠΑΣΟΚ φτάνουν οι σκέψεις ακόμα και στο αν θα μείνουν ή θα φύγουν από την κυβέρνηση ο κ. Ανδρουλάκης αποκρίθηκε: "Εγώ δεν κάνω σεναριολογία. Είναι πολύ κρίσιμα τα πράγματα. Είμαι σαφής. Το βίντεο αυτό πρέπει να το πάρει στα χέρια της η δικαιοσύνη και να διεξαχθεί έρευνα"...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: