13.4.14

Επικαλούνται τη «σταθερότητα» για να πάρουν και άλλα μέτρα...

Παφίλης Θανάσης 
Oμιλία σε εργαζόμενους στα ΜΜΕ έκαναν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας Νίκος Σοφιανός και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Θανάσης Παφίλης, υποστηριζόμενοι και οι δύο από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 
Ο...
κ. Παφίλης επισήμανε πως: "σημασία για το λαό έχει η πείρα του παρελθόντος να γίνει οδηγός για το μέλλον. Η κόλαση που ζούμε σήμερα εμείς και οι άλλοι λαοί είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Αυτή ήταν πάντα ανεξάρτητα αν οι θιασώτες της φρόντιζαν να το μακιγιάρουν για να μην φανεί πως πίσω του κρύβεται το γερασμένο και σαπισμένο κυριολεκτικά καπιταλιστικό σύστημα που εμποδίζει την πρόοδο της ανθρωπότητας".
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σοφιανός: «δημοσιονομική πειθαρχία και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι με άλλα λόγια τα αντιλαϊκά μέτρα που θα συνεχιστούν. Είναι οι απαιτήσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και στη φάση της κρίσης και στη φάση της ανάκαμψης. Δεν λείπει φυσικά και το κερασάκι στην τούρτα: "Προϋπόθεση για όλα αυτά, είναι η πολιτική σταθερότητα, οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου είμαι βέβαιος ότι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για μια ακόμη φορά". Δεν φτάνει που λέει ότι αυτή είναι η κατάσταση και δεν αλλάζει, το πολύ πολύ να πετάξουμε και κανά ψίχουλο στους άνεργους και τους φτωχούς.
"Μη μιλάτε, μην αντιδράτε γιατί χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα!" Φυσικά και χρειάζονται πολιτική σταθερότητα. Και κάνουν ότι μπορούν για να την εξασφαλίσουν. Γι' αυτό στήνουν το νέο δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στα πρότυπα του παλιού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Γι' αυτό βάζουν νέες τρικλοποδιές με "ελιές" και "ποτάμια", διαθέσιμους δηλαδή να τσοντάρουν τους δύο πόλους στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας, σταθερών κυβερνητικών σχημάτων. Και δεν θα διστάσουν να αξιοποιήσουν και τη Χρυσή Αυγή, που πότε θα τη μαζεύουν και πότε θα την αμολάνε κατά πως τους βολεύει»!
Τα μέτρα δεν έπεσαν από τον ουρανό «Η δημοσιονομική πειθαρχία και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν έπεσαν από τον ουρανό, δεν επιβλήθηκαν από τους έξω στους μέσα, δεν είναι μόνο προσωπικές επιλογές μιας κυβέρνησης, ενός υπουργού οικονομικών. Είναι πολιτικές επιλογές απόλυτα εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.
Είναι ο δρόμος διεξόδου από την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου που περνάει πάνω από τα συντρίμμια των εργασιακών λαϊκών δικαιωμάτων. Σε αυτόν τον δρόμο θα βαδίσουν όλοι όσοι επιλέγουν τον μονόδρομο της ΕΕ άσχετα αν κυριολεκτικά κοροϊδεύουν το λαό για νέα αφήγηση της Ευρώπης όπως λέει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή ότι θα αλλάξει από τα μέσα με νέες διαπραγματεύσεις και συμμαχίες όπως εξαπατά το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ».
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: