30.4.14

Φωτογραφίζονται περήφανοι...

Φωτογραφίζονται... περήφανοι που δεν βρήκαν το Boeing!...που δεν βρήκαν το Boeing!(ΦΩΤΟ)...


Έχουν περάσει περίπου επτά εβδομάδες από την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών και μέχρι σήμερα, δεν ...
έχει βρεθεί ίχνος του αεροπλάνου ή των 239 επιβατών του και μελών του πληρώματός του.

Τα σενάρια γύρω από το θρίλερ με την πτήση MH370 ήταν πολλά κι όμως, ούτε ένα δεν κατάφερε να επαληθευτεί, αφήνοντας αναπάντητα τα δεκάδες ερωτήματα που «στοιχειώνουν» τους συγγενείς των άτυχων επιβατών από τις 8 Μαρτίου.

Οι αρχές της Μαλαισίας έχουν δεχθεί τα πυρά της παγκόσμιας κοινότητας για τον τρόπο που επέλεξαν να χειριστούν το θέμα και κατηγορούνται ότι έκρυψαν πολύτιμα στοιχεία για την πορεία του μοιραίου Boeing αλλά και για το γεγονός ότι παρά τα στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους, επέμεναν να ψάχνουν σε λάθος γεωγραφικές περιοχές για τα συντρίμμια.

Όμως από την ημέρα που το Boeing χάθηκε δεκάδες άντρες και γυναίκες πέρασαν αμέτρητες ώρες στον αέρα, αναζητώντας ένα ίχνος του.Δείτε τις φωτό...





Σήμερα όμως, η τεράστια αυτή επιχείρηση διάσωσης έφτασε στο τέλος της και παρά τις όποιες επικρίσεις, οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε αυτή πόζαραν με συγκίνηση και καμάρι για μία αποχαιρετιστήρια φωτογραφία που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Οι στρατιωτικοί και οι ερευνητές φωτογραφήθηκαν στο αεροδρόμιο του Περθ της Αυστραλίας. Έχουν ερευνήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια από τον αέρα αλλά μάταια.



Συνολικά οκτώ χώρες συμμετείχαν στις έρευνες -Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Μαλαισία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Κίνα- παρέχοντας ανθρώπινο δυναμικό ή τεχνική υποστήριξη στην κυβέρνηση της Μαλαισίας.

Ωστόσο, παρά τις ελπίδες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου που «γεννούσαν» συχνά οι έρευνες, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί τίποτα, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πολλοί ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να μη μάθουμε ποτέ τι απέγινε το Boeing, οι επιβάτες και το πλήρωμά του.

Πάντως, παρά το ότι τα περισσότερα πλοία και αεροσκάφη που συμμετείχαν στις έρευνες έχουν αρχίσει να αποχωρούν, ένα αυστραλιανό αεροσκάφος P3 Orion θα παραμείνει στο Περθ, σε κατάσταση ετοιμότητας για το μοιραίο αεροσκάφος…













protothema.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: