10.4.14

Μακελειό σε σχολείο της Πενσυλβάνια...

 
Ένας 16χρονος μαθητής εισέβαλε σε λύκειο κοντά στο Πίτσμπουργκ και μαχαίρωσε 22 άτομα-κυρίως μαθητές- πριν ακινητοποιηθεί από τον υποδιευθυντή του σχολείου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερα θύματα είναι ...
σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ο δράστης θα προσαχθεί στη δικαιοσύνη ως ενήλικος.
Ο 16χρονος προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς σε συμμαθητές του, μαχαιρώνοντάς τους στον κορμό, τα χέρια και το πρόσωπο. Οι μαθητές του σχολείου περιέγραψαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σκηνές απόλυτου πανικού καθώς οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού πυρασφάλειας.

«Αρχικά κανείς δεν κατάλαβε τι συνέβαινε-Ακούσαμε ένα κορίτσι να φωνάζει δολοφονία και μετά είδαμε δύο άλλους μαθητές να τρέχουν έξω από το σχολείο και τους ακολουθήσαμε» είπε αυτόπτης μάρτυρας. Τα αίτια της ενέργειας του 16χρονου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Ο υποδιευθυντής του σχολείου-με τη βοήθεια ενός σχολικού φύλακα- κατάφερε να περάσει χειροπέδες στο δράστη, ο οποίος κρατούσε στα χέρια του δύο μαχαίρια μήκους 20-25 εκατοστών.
Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, Νταν Στίβενς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ύποπτος ενήργησε μόνος του, ενώ οι επιθέσεις έλαβαν χώρα σε πολλές τάξεις και αίθουσες του σχολείου.

Τα θύματα είναι ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: