7.4.14

Κάνει πίσω ο Σαμαράς για τον Φαήλο ...

Παρόλο που ο Φαήλος Καρανιδιώτης είχε προαναγγείλει την υποψηφιότητα του για τις ευρωεκλογές, κρίθηκε τελικά ότι το πολιτικό κόστος θα είναι βαρύ και το εσωκομματικό πρόβλημα μεγάλο.
Όπως όλα δείχνουν, έπαιξαν το ρόλο τους η...
συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στον ΒήμαFM, σήμερα, και το άρθρο της Μαριέττας Γιαννάκου στην Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββατοκύριακου. Ρόλο φαίνεται ότι έπαιξαν και οι σχετικές πιέσεις από την Χαριλάου Τρικούπη.
Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε στην συνέντευξή της πως «όλα τα στελέχη της ΝΔ -από τον πρωθυπουργό έως τον τελευταίο- ξεκαθάρισαν ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τη λογική Μπαλτάκου». «Η ΝΔ δεν είναι συνομιλητής με την Χρυσή Αυγή. Η ΝΔ είναι η φιλελεύθερη, κεντροδεξιά παράταξη, με σημαντική ιστορία, που ουδέποτε παρεσύρθη από ακροδεξιές λογικές και δεν αποτέλεσε συνομιλητή φασιστοειδών» πρόσθεσε, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τον Φαήλο Κρανιδιώτη και μια συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Τάχθηκε όμως υπέρ ενός ψηφοδελτίου που θα εκφράζει την σύγχρονη κεντροδεξιά.
H Μαριέττα Γιαννάκου σε άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββατοκύριακου, έγραφε πως «πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι οι εκφράσεις του ακροδεξιού εξτρεμισμού και της νεοναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικών δεν έχουν καμία σχέση με τη σύγχρονη κεντροδεξιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, της προώθησης της συνεργασίας κυβερνήσεων και λαών. Αυτά εμφανίζονται ως αυτόνομα κινήματα με τα οποία δεν νοείται καμία επαφή, συνεργασία ή αναζήτηση κοινού τόπου. Η ΝΔ πρέπει να αποδείξει εμπράκτως ότι είναι κόμμα στελεχών και μελών που διακρίνονται από ευθύνη, αλληλεγγύη και ιδεολογική συνοχή. Καμία προσωπική στρατηγική δεν είναι επιτρεπτή σε ένα κόμμα που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με ιδρυτικές αρχές τη θεμελίωση της φιλελεύθερης δημοκρατίας...»
Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του υπενθύμιζε υβριστικό σχόλιο του Φ. Κρανιδιώτη στο Facebook, όπου δήλωνε εθνικιστής, και τόνιζε ότι «αυτός ο άνθρωπος, σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ανακοίνωσε  σήμερα στο Μega πως θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ. Κι ύστερα ψάχνουμε να βρούμε αν ο Μπαλτάκος ήταν ο μοναδικός ακροδεξιός στο περιβάλλον Σαμαρά. Στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς είναι ο επικεφαλής της ακροδεξιάς δράκας που διοικεί την ΝΔ».
Σκληρή κριτική για ακροδεξιά σταγονίδια εντός της κυβέρνησης έχει ασκήσει και το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ώρες, με τον γραμματέα του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, να δηλώνει στο Mega πως «το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται να συμμετέχουν στην κυβέρνηση πρόσωπα που χαριεντίζονται με την Χρυσή Αυγή». Από την άλλη πλευρά, σχολίασε πως το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν είναι κάτι που απασχολεί την Χαριλάου Τρικούπη. Παρόλα αυτά, οι ενστάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Χρήστος Πρωτόπαπας, που δεν υιοθετήθηκαν δημόσια από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, φαίνεται πως τον ώθησαν να θέσει στο παρασκήνιο το ζήτημα στον Αντώνη Σαμαρά ζητώντας του να τον διευκολύνει στις πιέσεις που δέχεται στο εσωτερικό του κόμματός του για σκληρότερη στάση στο θέμα Μπαλτάκου.
Στο πλαίσιο αυτό, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήθελαν τον Φ. Κρανιδιώτη να είναι το κεντρικό πρόσωπο του ευρωψηφοδελτίου, αφού η ανάσυρση όσων κατά καιρούς έχει πει και γράψει δεν θα συνέβαλε στην προσπάθεια για αποκατάσταση της ευρωπαϊκής μετριοπαθούς εικόνας της ΝΔ.
Ο Φαήλος Κρανιδιώτης σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως δεν θα είναι υποψήφιος γιατί «δεν θα σπαταλά πολύτιμο χρόνο παλεύοντας στην λάσπη με το κάθε γουρούνι, όπου εσύ λερώνεσαι και το γουρούνι το ευχαριστιέται».
Η ανακοίνωση του Φαήλου Κρανιδιώτη
«Αδέρφια, τις τελευταίες μέρες παρακολούθησα, κι εσείς μαζί, ένα εμετικό συκοφαντικό παιχνίδι με στόχο εμένα αλλά κυρίως την παράταξη και τον Πρόεδρο της, με επίκεντρο την ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου για την Ευρωβουλή. Λες και δεν είναι οι ψηφοφόροι, ο λαός που θα αποφασίσει ποιος θα εκλεγεί και ποιος όχι.
Η αντζέντα που παίζουν οι ιδεολογικοί μας αντίπαλο είναι η ταύτιση κάθε εθνικής φωνής με τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά και η επιβολή, ξανά, των γνωστών ενοχών στην παράταξη για ζητήματα που ποτέ δεν μας αφορούσαν ούτε και μας αφορούν. Κάθε πολιτική, που αφορά πχ το πρώτο δικαίωμα των πολιτών, την ασφάλεια, ή την καταστολή της λαθρομετανάστευσης, βαφτίζεται «ακροδεξιά», αν και είναι απλώς λογική κι αναγκαία για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα.
Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος, ούτε και υποχρεωμένος, να ανεχθώ άλλο όλη αυτή την βρωμιά και να γίνεται ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα αντικείμενο τέτοιων πιέσεων προς την παράταξη και να σπαταλάω κι εγώ πολύτιμο χρόνο παλεύοντας στην λάσπη με το κάθε γουρούνι, όπου εσύ απλώς λερώνεσαι και το γουρούνι το ευχαριστιέται.
Επειδή ανήκω στον κόσμο της εργασίας κι όσα βλέπετε, ακούτε και διαβάζετε από μένα, είναι στο υστέρημα του χρόνου μου από τον αγώνα της επιβίωσης, χωρίς αντιμισθίες και χωρίς αργομισθίες, αφού ποτέ, πλην της στρατιωτικής μου θητείας, δεν πήρα μισθό από το κράτος, ούτε από συγκροτήματα κι επιχειρηματίες, επιλέγοντας μόνο το ελεύθερο επάγγελμα κι άρα ουδόλως με ενδιαφέρει να κάνω την πολιτική βιοπορισμό.
Γι’ αυτό λοιπόν, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, σας ανακοινώνω πως δεν θα είμαι υποψήφιος και θα μείνω συνεπής στις ιδέες μου, ζώντας σύμφωνα με αυτές και λέγοντας πάντα; Την αλήθεια. Είναι κι εύκολη δουλειά: Πάντα θυμάσαι τι είπες και δεν χρειάζεται να σκαρφίζεσαι δικαιολογίες».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: