6.4.14

Αναταράξεις από την υπόθεση Μπαλτάκου...


Η υπόθεση του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο ...
Αντώνης Σαμαράς, όπως τόνισε σε όλους τους τόνους, είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τη Χρυσή Αυγή να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής του τόπου.

Ο ίδιος προέβαλε με ένταση τη θέση ότι πολέμησε εξαρχής σκληρότερα από οποιοδήποτε άλλο τη Χ.Α.

Επιδίωξη του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», είναι «να μην γκρεμιστεί ό,τι έχει χτιστεί με πολύ κόπο και θυσίες» τα τελευταία χρόνια.

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος μιλούν για ευθεία γραμμή και απορρίπτουν τα σενάρια τριπλών εκλογών τον Μάιο.

Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπλέει με τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας απαντά, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου, υπάρχει θέμα Σαμαρά».

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ετοιμάζονται για τη μεγάλη πολιτική μάχη που, σύμφωνα με την εφημερίδα, πιθανότατα θα γίνει μετά το Πάσχα, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ζήτησε η Κουμουνδούρου για το θέμα Μπαλτάκου.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την υπόθεση του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

Το Σάββατο, κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Στρατούλη, για τους ισχυρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη, ότι «η Χρυσή Αυγή έχει και άλλα βίντεο».

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση από αυτά που λέει ο κ. Παναγούλης, είναι ότι λέει πως γνωρίζει ότι η Χρυσή Αυγή, έχει και άλλα βίντεο, τα οποία μάλιστα έχει δει. Γιατί αν ο κ. Παναγούλης έχει δει τα βίντεο -άρα έτσι τα γνωρίζει- πάει να πει ότι έχει επαφές με τη Χ.Α.» ανέφερε ο υπουργός Υγείας και ρώτησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μήπως τελικά οι επαφές με τη Χ.Α. είναι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;».

«Και ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Σαμαράς, περνάνε για βλάκα τον ελληνικό λαό και κάνουν τέτοια ερωτήματα. Εδώ πιάσαμε ενώπιον όλης της ελληνικής κοινωνίας τον κ. Μπαλτάκο με την κατσίκα στην πλάτη…» απάντησε ο κ. Στρατούλης.

Πάντως, μιλώντας στον realfm 97,8, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, χαρακτήρισε «ολέθρια εξέλιξη» το θέμα με τον τέως γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.

«Ήταν ολέθρια εξέλιξη αυτή η ιστορία με τον κ. Μπαλτάκο. Ολέθρια εξέλιξη για το πολιτικό σύστημα γενικά. Για την κυβέρνηση ειδικότερα και πιο ειδικά για την ΝΔ και τον κ. Σαμαρά. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ για λόγους Εθνικούς, έχουμε κάνει μια σειρά εκπτώσεων στην ιδεολογική προσέγγιση σειράς ζητημάτων. Δεν έπρεπε να δεχθούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε ιδεολογικά ζητήματα που έχουν σχέση με ανθρώπινα δικαιώματα», είπε.

Εξάλλου, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης Καπερνάρος, με δηλώσεις του επίσης στον realfm 97,8 εκτίμησε ότι το βίντεο μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό υλικό.

«Θα διακριβωθεί μετά από έρευνα, εάν αυτά τα οποία καταγγέλλει και κατονομάζει ο κ. Μπαλτάκος είναι αληθή. Κι αυτό το λέω γιατί ο απαγορευτικός νόμος εννοεί ιδιωτική συνομιλία που προστατεύει την ιδιωτική ζωή και το άσυλο της κατοικίας», σχολίασε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το ζήτημα.

«Τα πρόσφατα γεγονότα με τον πρώην γ.γ. της κυβέρνησης αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Από την άλλη πλευρά, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται, με τον οποιονδήποτε τρόπο, συνομιλητής της πολιτικής ζωής, η Χρυσή Αυγή», τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε «μεγάλη πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης» την επιλογή Μπαλτάκου.

«Πρόκειται για μεγάλη πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης που είχε γενικό γραμματέα της, έναν γνωστό αντικομουνιστή, έναν συνομιλητή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και από αυτή την άποψη σωστά απομακρύνθηκε από αυτό το πόστο» δήλωσε.

Τη Δευτέρα καταθέτει ο Μπαλτάκος

Αύριο, Δευτέρα ο Παναγιώτης Μπαλτάκος θα καταθέσει για την υπόθεση του βίντεο της συνομιλίας του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η κλήση του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης εντάσσεται στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε την Πέμπτη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μαγνητοσκοπήθηκε η συζήτηση Μπαλτάκου - Κασιδιάρη.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα, ήδη, με έγγραφό της, ζήτησε από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο βουλευτής, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: