2.4.14

Τη διερεύνηση των καταγγελιών Κασιδιάρη ζητούν τα κόμματα...

Τη διερεύνηση των καταγγελιών Κασιδιάρη ζητούν τα κόμματα 
Την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας που έκανε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ζήτησαν όλα τα κόμματα.
Xωρίς να υιοθετούν τους ισχυρισμούς του κ. Κασιδιάρη, τόνισαν την ανάγκη να... εξεταστεί αν πράγματι είναι γνήσιο το υλικό, ο δε πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για την άρση ασυλίας των 5 βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέχρι να διευκρινιστεί το ζήτημα.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη έσπευσε να επισημάνει ότι η Βουλή δεν είναι δικαστήριο, απλώς αποφαίνεται αν θα δοθεί η δυνατότητα στη δικαιοσύνη να ερευνήσει ή όχι τις κατηγορίες περί σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επισήμανε ότι η Βουλή δεν μπαίνει στην ουσία, αλλά η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα ερευνήσει την υπόθεση. Ως προς τον ισχυρισμό του κ. Κασιδιάρη σημείωσε: «Εύχομαι να μην είναι αληθές, αλλά αν είναι, υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα».

Έντονη ήταν η αντίδραση του παρόντος στη συνεδρίαση υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξή του. «Εδώ υπάρχει κράτος δικαίου και διάκριση εξουσιών. Η πορεία μου στο χώρο είναι καθαρή. Δεν θα έκανα καμία παρέμβαση ποτέ. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε καμία παρέμβαση. Άλλο παρέμβαση, άλλο ενημέρωση. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα μείνει ανεξάρτητη. Όσο είμαι υπουργός θα τη διαφυλάξω αυτή την ανεξαρτησία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Νωρίτερα, πάντως, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας είχε κάνει λόγο «για διώξεις που κινούνται πολλαπλώς στα όρια της νομιμότητας και του συντάγματος» και πρόσθεσε ότι «οι ιδέες δεν διώκονται και η Χρυσή Αυγή έπρεπε να αντιμετωπιστεί πολιτικά».

Σημειώνεται ότι την καταγγελία έκανε ο κ. Κασιδιάρης κατά τη συζήτηση της άρσης ασυλίας του και επικαλούμενος απομαγνητοφωνημένο κείμενο συνομιλίας που είπε ότι έχει στα χέρια του, ισχυρίστηκε ότι αποδεικνύεται ο πραγματικός στόχος της όλης προσπάθειας της κυβέρνησης, που είναι η αλίευση ψήφων του κόμματός του, με ταυτόχρονη ανακοπή του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το υλικό δεν εμφανίστηκε από τον κ. Κασιδιάρη στην Ολομέλεια, παρά μόνο με τη μορφή απομαγνητοφωνημένου διαλόγου.


πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: