8.4.14

Διέκοψαν άρον-άρον τη συνεδρίαση στη βουλή...

...για να «τα βρουν» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)...
Η άρον άρον διακοπή της συνεδρίασης είναι πράξη πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά χρονικά, είναι απολύτως αυθαίρετη και κουρελιάζει τον Κανονισμό και το Σύνταγμα, ενώ...
ευτελίζει τη Βουλή και τη Δημοκρατία, είπε ο Π. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με την naftemporiki:

Εμπλοκή παρουσιάστηκε στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η ψηφοφορία για το απόγευμα της Τρίτης, ενώ θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο Προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης διέκοψε τη συνεδρίαση, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκειμένου να διαβουλευτούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικό του προβλήματος είναι ότι στη Βουλή προσήλθε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.«Έχουμε μία κυβέρνηση οπερέτα που βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης. Την κυβέρνηση κρατάνε μετά βίας όρθια το ευρωπαϊκά και εγχώρια μεγάλα κατεστημένα συμφέροντα», υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης.

Η εμπλοκή προκλήθηκε επειδή το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε σε ορισμένα άρθρα, τα οποία αφορούσαν:

-τον Συμπαραστάτη του Δημότη. Το ΠΑΣΟΚ ζητά να εκλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ το νομοσχέδιο από την Περιφέρεια

-την διαγραφή προστίμων που αφορούσαν παράνομες πινακίδες και δεν έχουν πληρωθεί.

-την εκχώρηση και ενεχυρίαση εσόδων από δημοτικά τέλη.

-την επιβολή της ποινής της αργίας σε αιρετούς των ΟΤΑ.Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να υπάρχει αμετάκλητη απόφαση.

Στην απόφαση του Προεδρεύοντως Χρ. Μαρκογιαννάκη να διακοπεί η συνεδρίαση και να μην προχωρήσει η ψηφοφορία όπως ήταν προγραμματισμένο αντέδρασε ο Π. Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι παραβιάζεται ο Κανονισμός της Βουλής και ότι το Προεδρείο δεν έχει δικαίωμα να αλλάζει την Ημερήσια Διάταξη.

Η άρον άρον διακοπή της συνεδρίασης είναι πράξη πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά χρονικά, είναι απολύτως αυθαίρετη και κουρελιάζει τον Κανονισμό και το Σύνταγμα, ενώ ευτελίζει τη Βουλή και τη Δημοκρατία, είπε ο Π. Λαφαζάνης.

Η κυβέρνηση είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία και τον τόπο πρέπει ν παραιτηθεί και ν φύγει τώρα και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές για να μιλήσει ο ελληνικός λαός και να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του, κατέληξε.

Το βίντεο με τις αντιδράσεις για τη διακοπή της συνεδρίασης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: