21.4.14

Το δυσκολότερο επάγγελμα...


BINTEO...
Περισσότερα από 8 εκατ. "χτυπήματα" έχει κάνει στο youtube το video όπου παρουσιάζεται το δυσκολότερο επάγγελμα στον κόσμο.

Περισσότερες από 135 ώρες εργασίας την εβδομάδα, κανένα διάλειμμα, άπειρα ξενύχτια, διαρκής επαγρύπνηση, αμοιβή μηδενική...

Φαίνεται...
αδύνατο και απάνθρωπο να υπάρξει εργαζόμενος που να καταφέρει να αντεπεξέλθει στα απαιτούμενα καθήκοντα και υποχρεώσεις κι όμως την απάντηση τη δίνει το ίδιο το video, καθώς ήδη υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι που ανταποκρίνονται επιμελώς στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Οι μαμάδες! Μόνο μία μαμά μπορεί να αφοσιωθεί 24 ώρες το 24ωρο στο παιδί της, χωρίς διαλείμματα και διακοπές, με διαρκή επαγρύπνηση και μηδενικό μισθό.

Το συγκεκριμένο video, δημιούργημα της Cardstore.com, είναι ένα ελάχιστο δείγμα εκτίμησης στις μητέρες ανά τον κόσμο που αποφάσισαν να ασχοληθούν αποκλειστικά με τα παιδιά τους και να μην βγουν στην αγορά εργασίας.

Και μπορεί να προκαλεί τρυφερά χαμόγελα η συνειδητοποίηση ότι πράγματι ο ρόλος της μαμάς είναι δυσκολότερος από οποιαδήποτε δουλειά στον κόσμο, αλλά το περιοδικό ΤΙΜΕ δεν μπορεί παρά να δημοσιεύσει την ένστασή του, η οποία έγκειται στο γεγονός πως πέρα από τις μητέρες, υπάρχουν παγκοσμίως κι 189.000 μπαμπάδες που έχουν αναλάβει την αποκλειστική φροντίδα των παιδιών ενώ οι σύζυγοί τους εργάζονται.
Ωστόσο, σύμφωνα και με πρόσφατη έρευνα, ο αριθμός των γυναικών που αποφασίζουν να μείνουν σπίτι και να αφοσιωθούν στον μητρικό τους ρόλο έχει αυξηθεί κατά 29%, καθώς η ανεργία είναι ένα φαινόμενο που πλήττει κυρίως τις γυναίκες, ενώ υπάρχει μία στροφή στην παράδοση που θέλει τη γυναίκα στο σπίτι με πρωταρχικό ρόλο τη μητρότητα.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: