9.4.14

Ελεύθερος με εγγύηση ο Γιάννος Παπαντωνίου...


Θα πληρώσει 100.000 ευρώ για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες...
Με χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την απολογία του για δυο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η μια εκ των οποίων τιμωρείται σε...
βαθμό κακουργήματος.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου έδωσε εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας Μερόπης Πουλάκη- Κυριακίδου για την πολυσυζητημένη υπόθεση των χρημάτων που εντοπίστηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε λογαριασμό της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου. Πρόκειται για ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ το οποίο το ζεύγος Παπαντωνίου δεν δήλωσε ως όφειλε στα περιουσιακά του στοιχεία, το 2009 και το 2010.

Εξηγήσεις για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στις πράξεις του Γιάννου Παπαντωνίου έδωσε και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία, μετά την απολογία της, αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 50.000 ευρώ.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να υποστήριξε, στην απολογία του, ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς ο τραπεζικός λογαριασμός αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα χρήματα, το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλονται περιοριστικοί όροι στο ζεύγος Παπαντωνίου.

Το επίμαχο ποσό όπως έδειξε η έρευνα δεν είχε δηλωθεί ούτε το 2008. Ωστόσο, το ζεύγος Παπαντωνίου για την συγκεκριμένη παράληψη κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος αφού ο νόμος που μετατρέπει το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες σε κακούργημα άλλαξε το 2010. Για αυτό σκέλος της κατηγορίας ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση 50.000 και 20.000 ευρώ αντίστοιχα.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: